Beauty

3x simpele manieren om je huid te ontstressen

Stress misschien wel één van de grootste boosdoeners van een onrustige huid. De beste manier om dit tegen te gaan, is om een manier te vinden om de stressveroorzakers de kop in te drukken. Maar gezien dit vaak niet één twee drie te realiseren is, lees je hier welke drie simpele trucjes je in de tussentijd kunt doen om de huid te laten ontspannen.

1. Ontspan het gezicht
Probeer zodra je opmerkt dat je aan het fronsen bent weer neutraal te kijken door het gezicht te ontspannen. Behalve dat je er dan stukken vriendelijker uitziet, ga je ook het ontstaan van een fronsrimpel tegen. Of -in geval je ‘m al hebt- wordt deze rimpel geneutraliseerd. Het is tevens een goede remedie tegen hoofdpijn.

2. Make it glow
Wanneer je onder druk staat vernieuwen huidcellen zich niet zo snel als ze normaliter doen, met tot gevolg een doffe en ruwe huid. Dit proces is een handje te helpen door regelmatig te scrubben, bijvoorbeeld 2 à 3 keer per week. Je zult opmerken dat de huid na een aantal scrubbehandelingen weer gaat shinen. Voor een extra glow kun je eventeel een higlighter gebruiken. De Prep + Prime Higlighter van MAC is super handig qua gebruik en geeft een mooi resultaat.

M·A·C Prep + Prime Highlighter €22,00

3. Denk aan de gezondheid
In een periode van stress wil gezond en gevarieerd eten er vaak bij inschieten. Daarbij stoppen we met sporten, want er is geen tijd voor. Of beter gezegd, we maken er geen tijd voor. Big mistake ladies! Beide zijn namelijk essentieel voor een fris uitziend huidje. Plan desnoods één dag in de week in om maaltijden voor de hele week voor te bereiden en vries het in, of kook voor twee dagen. En het klinkt wellicht cliché, maar pak de fiets naar je werk in plaats van de auto. En neem de trap! Daarmee kom je al een heel eind.

Heb jij nog een handige tip om de huid gezond te houden? Zo ja, laat het ons weten!


Bron

Deel dit artikel
Back to top