Beauty

Dit zijn de 7 nieuwe dieettrends van 2016!

Het nieuwe jaar is net begonnen en wellicht ben jij een beetje geschrokken van hoe jij het oude jaar hebt afgesloten. Misschien heb je gewoon een heleboel goede voornemens of houd jij ervan om helemaal op de hoogte te zijn van alle gezondheidtrends. Hoe dan ook, doe je voordeel met deze gezonde voorspellingen!

Weg met de superfoods, hello superherbs en nog zeven health trends waar we komend jaar niet omheen kunnen. Mis jij er nog één in het rijtje, laat het ons dan weten!


@matchabarnyc

1# Suiker is het nieuwe vet
Waar we eerst als te dood waren om te veel vetten te eten, passen we nu op met suikers. Vrouwen mogen zes theelepels suiker tot zich nemen per dag. De meeste zitten echter op twintig theelepels per dag. Suiker zit werkelijk overal in. Denk aan kant en klaar maaltijden, frisdrank, cruesli enzovoort. Probeer zoveel mogelijk vers bereid eten te eten en reduceer zo je suikeriname. Lekker zelf koken dus!

2# Kruiden 2.0
Verse kruiden zijn absolute smaakmakers. In 2016 eten we echter ook zoveel mogelijk medicinale kruiden. De zogeheten superherbs. Je kunt ze toevoegen aan je salade of zelfs je ontbijt. Voorbeelden hiervan zijn gember, salie, kaneel en paardenbloem.

3# Matcha
Deze powefull groene thee is werkelijk overal goed voor. Het groene goedje is rijk aan antioxidanten en caffeine- en theïnevrij. Wij voorspellen dat je deze drank zeer binnenkort in allerlei varianten in de plaatselijke juice-, thee- of koffiebar gaat tegenkomen. Een mooie vervanger van koffie of zoete drankjes!

4# Mineralen.
Vitamines zijn sowieso hot. Hiernaast wordt het dit jaar een gezonde trend om mineralen toe te voegen aan je dieet. Niet alleen om te slikken maar ook in beautyproducten zul je steeds meer mineralen tegenkomen. Een goed voorbeeld hiervan is magnesium. Magnesium gaat vermoeidheid tegen en verhelpt stress.

5# Zeewier
Waar we in 2015 nog vrolijk op een groentechipje aan het kouwen waren, vooral de boerenkoolchips was populair, verruilen we deze in 2016 in voor zeewier. Zeewierchips, zeewiersalade en zeewier als topping. De zoutige planten uit de zee zul je overal tegenkomen.

6# Voedselkratten
Niet teveel tijd om boodschappen te doen maar toch gezond willen eten? Hier hebben bedrijven zoals Hello Fresh, De Krat en zelfs Albert Heijn een oplossing voor. Zij leveren kratjes vol met verse producten en recepten aan huis. De Krat is trouwens ook nog helemaal organic en biologisch!

7# Fit is het nieuwe sexy
De nieuwe generatie it-girls hangen niet in de kroeg tot diep in de nacht en lopen ook niet alle feestjes af. Ze zijn ook niet graatmager maar fit en gezond! De populaire meiden van nu kiezen voor een bewust leven waarin gebalanceerde voeding en sport centraal staan. Dus zeg nee tegen een avondje stappen en ja tegen een yogaklasje in de morgen. Geen ochtendmens, lees hier hoe je er één kunt worden.

Deel dit artikel
Back to top