Beauty

3 prachtige Halloween make-up looks zonder te veel gedoe

Halloween make-up is zoveel meer dan sugar skulls en zombie effecten. Halloween make-up kan ook mooi en sophisticated zijn en helemaal niet eng of viezig. De wereldberoemde make-up-artist Kabuki wordt door verschillende modehuizen ingehuurd om tijdens hun catwalkshows een bijzondere beauty look te ontwerpen. Kabuki creëerde drie verschillende looks die zich uitstekend lenen voor een Halloween met flair.

Kabuki: “Runway make-up should look good on and photograph well when someone just takes a picture, so it’s great Halloween inspiration”. “People see a lot of unusual makeup they like but don’t have the nerve to wear, unless it’s Halloween.” En hier zijn we het helemaal mee eens. Bekijk hieronder drie waanzinnig mooie looks voor Halloween.

Look 1#  - Comic book lashes

Neem een stukje flexibel plastic om je sjabloon te maken. Plastic werkt beter dan papier want papier is een stuk kwetsbaarder waardoor het sneller verschuift.  Neem een stukje plastic wat over je bovenooglid en onder je onderooglid past. Teken de vorm en knip het uit. Leg deze als een mal op de plek van het oog. Gebruik een creme-achtige liner bijvoorbeeld MAC Creme Liner om het sjabloon op te vullen. Neem een klein eyeliner kwastje en maak het een beetje nat om de hoekjes van de liner scherper te maken nadat je het sjabloon hebt verwijdert.

Mix voor de koraalkleurige lippenstift een wit en een oranje lippenstift van bijvoorbeeld een lippenstift pallet. Deze kun je al vrij goedkoop in de plaatselijke drogist vinden.

Look 2# - Empharel Woodland Fairy

Glitter kan snel een campy en fout disco gevoel oproepen. Maar als je het goed doet is het beeldig!  Voor deze look is het belangrijk dat je in lagen werkt. Zie het als een collage op je gezicht.

Start met een zilverkleurige creme oogschaduw. Breng deze op van je wenkbrauwbot tot je jukbeen. Breng een mooie witte eyeliner aan. En een dun laagje gezichtslijm speciaal voor het oog zoals MAC adhesive. Mix een pigment poeder zoals Mac pigment Lily White met een grof zilver glitter. Strooi het mengsel voorzichtig met een lepeltje over het ooglid en boven je jukbeen.

Look #3 - Golden dream eyes

Koop een stuk goudkleurig contact papier. Hiermee creëer je de gouden liner onder het onderste ooglid. Vouw het stukje papier dubbel voordat je de vorm erop tekent en het uitknipt zo krijg je een evenredige boog voor ieder oog. Neem een vettige creme zoals Elizabeth Arden Eight-Hour Cream en smeer deze over de bovenste oogleden en wenkbrauwen. Breng met een kwast goudkleurige oogschaduw op de oogleden en over de wenkbrauwen aan. Meng het goudkleurige poeder met een lipgloss voor de lippen.

Om deze fantastisch mooi beauty looks af te maken kun je een fantastische pruik opzetten of je haar voor een dagje een ander tintje geven met bijvoorbeeld hair-chalk of een ander tijdelijk middel. Je kunt deze make-up je helemaal eigen maken. Succes en alvast happy Halloween!

Bron:

Deel dit artikel
Back to top