Beauty

Met deze tips krijg je weer lange lokken

Nadat veel celebs een klein jaartje geleden een bobje lieten knippen, gingen wij ook overstag...met een lob (= uitgegroeide bob) als gevolg. Geen ramp, want ook de lob werd een trend. Maar wat als je de lob zat bent,...weer smacht naar lokken zo lang als die van Raponsje, en het haar niet snel genoeg groeit? Gelukkig hebben we wat tips om de haren eens even rap te laten groeien! Je leest het hier:

1. Geduld is een schone zaak


We beginnen maar meteen met de meest suffe 'tip', heb geduld. Gemiddeld genomen groeit ons haar 1cm per maand, dat is ingeval het in gezonde staat verkeerd. Dus geen gespleten dorre punten. 

2. De schaar is je beste vriend

Breng in verband met bovengenoemde geregeld een bezoek aan de kapper. Beschouw de schaar als je beste vriend! We know, doodeng. Maar zet jezelf over je angst heen, en laat ongeveer één keer in de drie maanden je haar bijpunten. Opsparen heeft namelijk geen nut, hoe langer je wacht...hoe doder het haar wordt, en des te meer er vanaf moet worden geknipt.

3. Gebruik conditioner na elke wasbeurt

Door het haar geregeld te stylen met een hittebron, te kleuren etc...is de kans groot dat de punten sneller dunner worden aan de onderkant. Conditoner helpt de lipiden en eiwitten in de haarschacht te vervangen en tevens voorkomt het toekomstige schade. 

Eva NYC Forget Me Knot Dry Conditioner 5.1oz €14.22

4. Was je haar niet te vaak

Gebruik van shampoo is bedoeld om vuil en resten van stylingproducten weg te wassen. Was je het haar te vaak, dan loop je de kans de natuurlijke oliën -die het haar zacht en sterk houden- weg te spoelen. Beperk het haren wassen daarom tot twee á drie keer in de week. Is het tijd voor een 'wasdag'? Zeep dan alleen je hoofdhuid in, de échte viezigheid glijdt met de sop mee uit het haar bij het afspoelen.

5. Gebruik wekelijks een haarmasker

Haren tot op de schouders of langer zijn al een aantal jaren oud, en hebben daarom wat extra aandacht nodig om gezond en sterk te blijven. Breng een haarmasker aan op nat haar, en laat het daarna ongeveer tien minuten inwerken. De oliën in het masker vullen de haarstrengen met vetzuren, wat ervoor zorgt dat ze na het uitspoelen verzegeld worden...met uiteindelijk sterker haar tot gevolg. Ga na het wassen verder met de gebruikelijke wasroutine; eerst shampoo, hierna conditioner. 

Balmain Repair Mask haarmasker €26,95

6. Let op wat je eet

Je lichaam vraagt ​​veel vitale voedingsstoffen om nieuwe haren aan te maken, zoals eiwitten en essentiële mineralen. Zorg er daarom voor dat je de juiste voeding eet. Zo zit bijvoorbeeld zalm boordevol vitamine D en proteïne, maar het bevat ook omega-3, wat ervoor zorgt dat de hoofdhuid gezond blijft en waardoor de haargroei gestimuleerd wordt. Ook gele paprika is een goede groentensoort als het de haargroei aangaat. Wist je dat deze groente maar liefst drie keer meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? En dit is goed nieuws voor je lokken, vitamine C is een antioxidant die de haarschacht en de haarfollikels versterkt.

7. Borstel je haar op de juiste manier

Borstel je haar altijd -om afbraak te voorkomen- vanaf de puntjes naar de wortels toe.

Tangle Teezer Professional Detangling Brush €14.93

8. Vervang je katoenen kussensloop

Beter dan een katoenen kussensloop is een sloop die satijn geweven is. Deze manier van weven zorgt ervoor dat de sloop gladder en zachter is, hierdoor word je wakker met minder klitten in het haar.

9. Verpak je haar niet in een grote baddoek

Door je haar in te wikkelen in een grote baddoek kunnen je haren afbreken door de zwaarte hiervan. In het bijzonder de haren vlakbij je voorhoofd, door de draai die je in de baddoek maakt. Gebruik een kleinere variant, en maak de 'krul/draai' in plaats van boven op je hoofd in je nek, andersom dus.

10. Haar afspoelen met koud water

Spoel het haar na het wassen af met koud water. Koud afspoelen helpt bij het laten groeien van het haar, omdat hierdoor de buitenste laag soepeler wordt. En dit voorkomt op z'n beurt weer vochtverlies van het haar. Afspoelen met koud water hoeft slechts een paar seconden om een verschil uit te maken. Probeer het maar eens uit.

Ben je ook bezig met het laten groeien van je haar? Don't forget to be patient. Die prachtige lokken alla Blake Lively gaan er echt wel komen!


Bron


Deel dit artikel
Back to top