Beauty

Van deze foods word je nóg mooier

Je kunt al je centen besteden aan de meest luxe crèmepjes, of je kunt je wagen aan onze lijst met beauty-foods en jezelf mooier eten... échte schoonheid komt immers van binnenuit! Je leest hier 9x etenswaren die niet alleen goed zijn voor een knapper uiterlijk, maar ook nog eens onwijs lekker zijn.

1. Griekse yoghurt

....heeft een lekkere volle smaak en zit boordevol eiwitten. Maar het bevat ook veel aminozuren, die -dit vinden wij zeer plezant- goed zijn voor het wegwerken van donkere kringen onder de ogen. Griekse yoghurt is trouwens heerlijk met een scheutje honing erdoorheen.

2. Kidneybonen

Kidneybonen (en andere peulvruchten) zitten vol met eiwitten, ijzer, zink en biotine. Het eten hiervan zal resulteren in gezonder, sterker en glanzender haar. Een tekort aan biotine kan lijden tot broos en breekbaar haar. Flink wat kidneybonen inslaan dus! Ze zijn prima als snack te eten met een beetje extra vierge olijfolie en wat (zee)zout.

3. Bleekselderij
Bleekselderij zorgt voor een frisse adem. Bij het eten hiervan schijn je meer te moeten kauwen dan -laten we zeggen- het eten van een komkommer. Hoe meer je kauwt, hoe meer speeksel er vrijkomt die de bacteriën doodt welke een slechte adem veroorzaken. Dus mocht je op date gaan en klaar zijn voor de big kiss, zorg er dan voor dat je een flinke stash bleekselderij hebt gegeten.

4. Water

Uiteraard mag water niet in onze lijst ontbreken. H2O is namelijk van cruciaal belang om er goed uit te zien. Als je voldoende gehydrateerd bent werkt je stofwisseling op z'n best, wat resulteert in een gezonde look. De aanbevolen hoeveelheid is 8 glazen (van 200ml) per dag. Voeg voor een verfrissende smaak wat schijfjes citroen toe.

5. Oesters

De geruchten gaan al eeuwen dat oesters de sexdrive verhogen. Wat geen gerucht is, is dat ze een grote hoeveelheid zink bevatten. Zink beheerst overtollige olieproductie van de huid. Hierdoor ben je minder vatbaar voor acne.

6. Broccoli

Wist je dat het van broccoli géén gerucht is dat het libido-verhogend is? Nee? Well now you know! Deze groene veggie zit vol met antioxidanten zoals vitamine C, die helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. Zodra het bloed wordt gepompt heeft dit een positieve invloed op de sexdrive.

7. Paprika

Paprika is een perfecte superfood voor de huid omdat deze groentensoort rijk aan vitamine C is. Een recente studie (geplubliceerd in het 'American Journal of Nutrition Clinicial') wees uit dat mensen die meer van het de antioxidant vitamine C eten een beter uitziende huid hebben. Paprika's zijn makkelijk mee te nemen naar je werk en heerlijk als een middagsnack.

8. Wortelen

Het eten van wortelen is een geweldige manier om je huid tegen de zon te beschermen. Ze bevatten carotenoïden die de gevoeligheid van de huid tegen UV-stralen verminderen en ook eventuele roodheid tegengaan. Je denkt nu wellicht: "De herfst komt eraan, dus ik heb geen bescherming nodig." Vergis je niet, ook in de koudere seizoenen worden we blootgesteld aan schadelijke UV-stralen.

9. Zalm

Deze smakelijke vis zit vol met omega-3 vetzuren die helpen bij de bestrijding van stress en je in een goed humeur geven. En voel je je goed, dan straal je dat ook uit!

Beeld: Thinkstock

Wat eet jij om je mooier te voelen?

Bron

Deel dit artikel
Back to top