Beauty

Nagelproblemen fix je zo!

Wij vrouwen zijn dol op mooi gelakte nagels, maar te vaak lakken kan weleens een gele kleur van het nagelbed veroorzaken - om maar een voorbeeld te noemen van een 'nagelprobleem'. Andere veel voorkomende nagelproblemen zijn gespleten, broze en/of geribbelde nagels. Meestal lossen we dit op door een lakje op te doen, maar vind je het ook niet de hoogste tijd om het eens écht aan te pakken? Je leest hier onze tips:

1. Gele nagels

Gele nagels kunnen verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door roken (van zware shag, maar ook gewoon sigaretten) of koken met bepaalde kruiden. Maar de meest voorkomende oorzaak is hoogstwaarschijnlijk het veelvuldig lakken van de nagels (met donkere kleuren), en daarbij geen -of niet de juiste- basecoat gebruiken.
Als je last hebt van gele nagels dan kun je dit makkelijk tegengaan met een mengsel van water en soda. Breng het mengseltje aan op de nagels en laat dit een paar minuten trekken, en je zult direct resultaat zien. De nagels even in citroenwater laten weken kan ook helpen. 
Nu je nagels weer de normale kleur hebben kun je weer lekker gaan lakken, maar vergeet niet de basecoat!

KOH Long Lasting Base Coat €20,71

2. Schimmelnagels

Zijn je nagels behalve geel ook dik, broos en heb je een wat verhoogd nagelbed? Hoogstwaarschijnlijk heb je dan last van schimmelnagels veroorzaakt door een schimmelinfectie. Hier kunnen we je helaas niet bij helpen, en raden we een bezoekje aan de dokter aan. Wat we wel adviseren is alle tools die je hebt gebruikt voor je nagels weg te gooien en/of te ontsmetten met alcohol. Zo voorkom je een terugkerende infectie.

3. Gespleten nagels

Bij gespleten nagels heeft de top van de nagel een soort van 'extra laagje' die je er zo vanaf kunt trekken, áls het stukje niet al af is gebroken. De oorzaak hiervan is te weinig hydratatie. Hierdoor kun je ook last krijgen van uitstulpseltjes aan de zijkanten van je nagels. De beste remedie hiertegen is het gebruik van nagelriemolie of crème. Smeer de nagels en nagelriemen het liefst in vóór het slapengaan zodat het goed in kan trekken. Overdag was je het er namelijk toch telkens af,...ervan uitgaande dat je netjes de handen wast na een toiletbezoekje...

Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream €22,00

4. Witte vlekken

Veel mensen denken dat witte vlekken te wijten zijn aan een calcium tekort. Dit blijkt echter een fabeltje te zijn. Het komt meestal gewoon doordat je ergens tegen aan bent gestoten. Helaas kan je niet meer doen dan de vlekjes uit te laten groeien, en for the time being een dekkend lakje aanbrengen. Uiteraard eerst een basecoat aanbrengen om gele nagels te voorkomen!

DIOR Rouge Dior Vernis €26,00

5. Broze nagels

Tja, sommige mensen worden geboren met dun haar, en sommige met broze nagels. Typisch gevalletje van acceptatie dus...and work with what mamma gave ya. We raden in ieder geval aan om de nagels niet al lang te laten groeien en goed te verzorgen met een hydraterende crème. Je zou bijvoorbeeld wel een verstevigende basecoat aan kunnen brengen als dagelijks lakje, hierdoor zien de handen er meteen een stuk verzorgder uit. Tegenwoordig zijn er trouwens ook goede nagelverhardende kuurtjes verkrijgbaar.

KOH Nail Hardener Cure €20,71

6. Geribbelde nagels

Geribbelde nagels kunnen verschijnen naarmate de jaren verstrijken. Wat je in dat geval kunt doen is de nagels lichtjes te polijsten met een buffer voor een gladder nagelbed.

Mavala bufferkit €22,50

Heb jij nog tips hebt voor het tegengaan van nagelproblemen? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top