Beauty

5x tips tegen een bad hair day

Story of our life; je haren willen niet zitten op de momenten dat ze er flawless uit moeten zien, en wanneer je een dagje thuis blijft zitten ze perfect. We hebben ze allemaal wel eens en we kunnen er niet omheen...bad hair days. Deze vijf tips helpen we je een handje om elke dag een good hair day te hebben, en een 'coupe de wildernis' te voorkomen!

1. Investeer in een zijde kussensloop
Het lijkt misschien ver gezocht, maar een goede zijde kussensloop heeft veel voordelen. Wanneer je slaapt glijden je haren veel over de kussensloop, door de zijde stof zullen je haren niet tot minder snel in de klit of door de war raken. Ook voor de huid is deze sloopvariant een goede keuze; geen ochtendkreukels in het gezicht.

hair secrets

Essenza Kapselsloop Dynasty €9,95, De Bijenkorf

2. Bereid je van te voren voor
Wanneer je weet dat je je haren op een bepaalde manier mooi vindt zitten, dan kun je voor het slapen gaan eventueel voorbereidingen treffen. Je kunt bijvoorbeeld je haren vlechten voor mooie golven in het haar de volgende dag.

 

hair secrets

ASOS Pack of 50 No More Snags Hair Ties €4.11

4. Verwen je haar
Je haren hebben het vaak zwaar te verduren, ze verdienen het om verwend te worden. Dit kan bijvoorbeeld met serums. Hiermee ga je gespleten haarpunten en beschadigd haar tegen. Ook een haarmasker -ongeveer één keer per week- behoort tot goede verwennerij. Dit zorgt ervoor dat de haren goed gehydrateerd zijn en gevoed worden, met als gevolg healthy & shiny hair!

haar geheimen

Tigi Catwalk Oatmeal & Honey Hair Mask 200g €21.85 ASOS

4. Spoel de haren na het wassen af met koud water
Een goede shampoo en conditioner voor je haar kan er voor een groot deel al voor zorgen dat je haren goed vallen. Door de lokken met koud water af te spoelen na het wassen gaat het minder snel kroezen en nog beter valt en glanst. Het is waarschijnlijk even wennen, maar het is de glans wel waard toch?

 

haar geheimen

Tigi Bed Head Re-Energise Shampoo 250ml €15.75 ASOS

5. Beperk het gebruik van stylingtools
Geef je haar zo nu en dan een adempauze van de styling tools. Laat je stijltang of je krultang een keertje liggen. Door je haren alleen te borstelen kom je soms al een heel eind om het in model te brengen.

haar geheimen

Tangle Teezer Compact Styler Professional Detangling Brush €17.12 ASOS

Wat doe jij zoal om een bad hair day te voorkomen?

 
 
 
 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top