Beauty

Zo krijg je perfect gelakte nagels!

Nu het lengtezonnetje weer schijnt, is het de hoogste tijd voor vrolijk gelakte nagels. Wij vertellen hoe je ze perfect gelakt krijgt.

Voordat je gaat lakken is het belangrijk om eerst de basis nagelverzorging te doen. Deze basisverzorging doe je heel gemakkelijk in de volgende 5 stappen:
 
1. Vijlen
Gebruik voor het vijlen het liefs een kartonnen of, nog beter, een glazen vijl.  Vijl altijd in één richting. Hiermee voorkom je dat je nagels gaan splijten.
 
2. Nagelriemverzorging
Breng nagelriemolie of crème aan op de nagelriemen. Laat dit even inwerken, en duw ze vervolgens zachtjes naar achteren. Knip de nagelriemen niet! Deze zitten er namelijk om je nagels te beschermen en je loopt hierdoor minder kans op ontstekingen. 
 
3. Schoonmaken
Maak je nagel schoon met wat nail cleaner op een wattenschijfje.
 
4. Buff
Wrijf met een buff-vijltje voorzichtig over je nagels. Een buf-vijltje zorgt ervoor dat je nagel mooi glad en wat glanzender wordt.
 
5. Extra schoonmaak
Maak nog één keer je nagels schoon met wat nagellakremover en een wattenschijfje. Zo ben je ervan verzekerd dat alle restjes olie en vuil weg zijn voordat je gaat lakken.
 
...Zo, en dan kan nu het lakken beginnen! Zoek eerst je favo kleur uit voordat je de lakstappen gaat doorlopen. We hebben alvast wat heerlijke lentekleurtjes voor je op een rijtje gezet:


Rimmel London Velvet Matte Pastels Nail Polish €5,47                         Rimmel Kate Salon Pro Nail Polish €6,15

O.P.I Nail Lacquer - Nudes & Taupes €15,75                                           Rimmel London Rita Ora 60 Seconds Nail Polish €5.05

 

Rimmel London I Love Lasting Finish Nail Polish €4,10                              O.P.I Nail Lacquer - Pinks €15,75

Breng in de volgende stappen de nagellak aan:

Stap 1. Breng een laagje basecoat aan. De basecoat beschermt je nagels, en zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak die je op gaat doen niet in je nagels trekt. Tevens zorgt het ervoor dat de nagellak langer blijft zitten.
 
Stap 2. Laat de basecoat goed opdrogen en breng vervolgens een laagje nagellak aan. Lak altijd eerst een streep in het midden, trek daarna een streep links en rechts hiervan. Laat een heel klein randje naast je huid ongelakt, zo heb je minder kans op vlekken dan wanneer je je nagel 100 % probeert te bedekken. Bovendien lijken je nagels langer wanneer je een randje vrij laat aan de zijkanten.
 
Stap 3. Laat de eerste laag nagellak goed drogen en breng, indien gewenst, een tweede laag aan. Laat dit vervolgens ook weer goed drogen, en breng daarna een topcoat aan. Doe je dit te vroeg, dan kan de nagellak gaan bubbelen, en kun je weer opnieuw beginnen. 
 
Stap 5. Is er toch wat nagellak op de huid terechtgekomen, dompel dan een make-up penseeltje in nagellakremover en haal zo de overtollige lak weg. Dit kan ook met een wattenstaafje, maar deze kan gaan pluizen en aan de nagellak gaan plakken.
 
Wist je trouwens dat een ‘normale’ nagellak er gemiddeld 6 uur over doet voordat het écht droog is? Goed op laten drogen dus. Succes met het lakken!

Trouwens, mocht je het lakken écht niet zien zitten, dan kan je altijd nog op nagelstickers overstappen:

 
Deel dit artikel
Back to top