Beauty

Beautytip: elimineer donkere kringen onder de ogen

Als er iets is waar we een gruwelijke hekel hebben dan zijn het donkere kringen onder de ogen. Jullie ook? Wij hebben dé tips & tricks om deze rakkers te elimineren.

Note; verwar donkere kringen niet met wallen. Donkere kringen zijn een donkere verkleuring onder je ogen en wallen zijn meer een soort ‘zakje’ onder je oog, een verdikking die gevuld kan zijn met vet of met vocht. Hier gaan we verder in op het bestrijden/camoufleren van de donkere kringen.

Waar komt die irritante verkleuring eigenlijk vandaan? Vermoeidheid, slecht slapen, stress, alcohol, roken en een slecht voedingspatroon kunnen allemaal een veroorzakers zijn van donkere kringen onder de ogen. Dit komt doordat het vetweefsel onder de ogen meer vocht vasthoudt en de huid bleker wordt, waardoor bloedvaten beter door de huid heen schijnen. Wellicht overbodig om te vermelden, maar om te beginnen is het dus vooral belangrijk om voldoende rust te nemen. Zorg er qua voedingspatroon voor dat je de nodige vitamintjes binnenkrijgt. Voldoende ijzer, Vitamine C, K en B zijn uitermate goed voor het bestrijden van de kringen. Slik desnoods supplementen en eet of drink antioxidanten. Antioxidanten versterken namelijk de aderwand. Je vindt ze bijvoorbeeld in granaatappel(sap) en groene thee.

Donkere kringen kunnen ook te verklaren zijn door je genen. Vooral mensen van een bepaalde afkomst kunnen last hebben van veel pigmentatie onder de ogen. In ‘gevalletje’ genen zit er niets anders op dan de kringen te accepteren en te camoufleren die handel.

Deze dame laat je zien hoe je het camoufleren in een paar simpele stappen voor elkaar krijgt. Succes!

Deel dit artikel
Back to top