Beauty

Trend: Naked Hair

Als je naar trend reports kijkt, worden de trends voor komend seizoen bijna altijd aan de hand van de catwalk bepaald. Toch halen de meeste fashionista's hun inspiratie gewoon van straat! In deze rubriek licht Fashionscene trends uit met inspirerende streetstyle beelden.
 
2014 was het jaar van illusie make-up; no make-up look was populairder dan ooit en faken dat je volle lippen á la Kylie Jenner hebt, zorgde ervoor dat MAC's lippotloden uitverkocht waren. Komende zomer voorspellen de catwalks een #wokeuplikethis look voor ons haar. Nóg natuurlijker dan de bohemian waves die de afgelopen seizoenen ook populair waren.
 
Deze look is simpel, messy, ongeborsteld maar vooral effortless- alsof je echt net zo wakker bent geworden in plaats van je Bumble&Bumble salt hairspray hebt gebruikt om op Kate Moss te lijken. Los, maar ook in lange vlechten, knotten en staarten. Het haar en de borstel komen elkaar niet meer vaak tegen. Wat ook opvalt is dat alle modellen die net als veel sterren hun haar chopte, nergens te bekennen waren. Ookal was 2014 het jaar van de bob's & lob's voor celebs, bloggers en fashion girls zorgt iedereen er nu voor dat voor SS15 het haar 20cm langer is.
 
De looks van de catwalks zijn prachtig maar misschien net zo misleidend als de no make-up look, waar wel een aantal subtiele trucjes zoals lichte contouring aanwezig waren. Ook de stylisten achter de SS15 catwalks geven toe dat volumizing powder, droogshampoo, soms extensions en op slimme wijze een stijltang gebruiken absoluut kunnen helpen als je niet van jezelf half-messy, en toch recht haar hebt als je wakker wordt. Deze trend is wel een goede reden om je haar lekker z'n ding te laten doen; hoe het er ook uitziet als je het niet temt!
 
 

Michael Kors, Baja East

Anna Sui, Emilio Pucci

Versace,Topshop Unique

Banana Republic, Jason Wu

Protagonist,Rachel Comey

Rebecca Minkoff

Victoria Beckham,Narcisco Rodriguez

Beeld: Style.com
Deel dit artikel
Back to top