Beauty

8 Tips voor witte tanden & een frisse adem

Een goede tas, een statement ketting, zelfs een hot boyfriend...: geen van allen zijn betere "accessoires" dan bright pearly whites. Dr.Marc Lowenberg staat bekend om zijn klantensysteem van A-list sterren met klanten als Heidi Klum en Courtney Cox. Lowenberg deelt een aantal tips om wittere tanden te krijgen, onderhouden en altijd een frisse adem te hebben!

Whitening Tip #1:

Ook al zegt Lowenberg dat Crest Whitestrips (€23) goede at-home whiteners zijn,  zegt hij dat je in je keukenkastjes al een simpele oplossing kan vinden. Door baking soda (zuiveringszout o.a verkijgbaar bij de Tuinen) en waterstof peroxide te mixen krijg je een mengsel waardoor je tanden witter worden en vlekken worden verwijderd. Je kan je tanden poetsen met de mix, of als je gevoelig tandvlees hebt de mix twee minuten alleen op je tanden laten zitten en afspoelen.

Whitening Tip #2:

Wortels, broccoli en bloemkool zijn volgens Lowenberg goed om vlekken van je tanden te verwijderen. Ook helpt kauwen op rauwe veggies, en bovendien maakt dit je tanden ook sterker.

Whitening Tip #3:

Ben je gek op roze lipstick? Het is misschien tijd om over te stappen naar een nieuwe tint. Rood met blauwe (koude) ondertonen zijn namelijk de mooiste kleuren voor je tanden. Deze sneaky manier werkt echt doordat blauw het tegenovergestelde van geel en oranje is op het kleurenwiel en daarom deze tinten op je tanden 'tegengaan'.

Whitening Tip #4:

Houd je van een wijntje? Lowenberg vertelt dat hij zelf altijd zijn tanden beschermt voordat hij drinkt. Dit is één van de redenen waardoor mensen als ze een jaar of 40 zijn gelere tanden hebben, omdat na een paar jaar alcohol te hebben geconsumeerd hun tanden zichzelf niet meer beschermen tegen alcohol. Door een beetje (een DUNNE laag) Vaseline op je tanden te smeren voordat je drinkt stoot je alle schadelijke stoffen af.

Frisse Adem Tip #1:

Heb jij al een tongschraper? Zo niet, dan is dit een ASAP investering waar je geen spijt van zult krijgen. Volgens Lowenberg krijgen de bacteriën die zich in je mond vormen door de dag heen de kans om (vooral 's nachts) zich in plak op en tussen je tanden te vestigen. Een tongschraper haalt meer vuil weg dan dat je met je tandenborstel je tong schoonmaakt. Als je dit 's avonds voor het slapen doet heb je 's nachts geen plek op je tong waar alle bacteriën kunnen spelen en als je het 's ochtends doet heb je de hele dag een frissere adem.

 

Frisse Adem Tip #2:

Voor veel dames is dit een fijne tip en keurt het veel van je vrijdagavond gedrag helemaal goed, want vodka schijnt goed te zijn voor een frisse adem! De bacteriën in je mond worden direct gekilled door de sterke drank. Dus de volgende keer als je in een bar indruk op iemand probeert te maken (lees: iemand niet wil afschrikken met je chickenwings adem...) kies vodka over een ander drankje. Lowenberg suggereert dat je dan niet voor een cranberry mix moet gaan, want suikerrijke drankjes blijven op je tanden plakken waar nare geurtjes uit ontstaan. Dus shots...anyone?

Frisse Adem Tip #3:

Slechte adem is het resultaat van veel verschillende factoren, en wat je eet is één van de grootste redenen hiervan. Lowenberg vertelt dat als je vaak peterselie in je eten verwerkt, dit het einde van slechte adem kan zijn. Peterselie zit namelijk vol met een stofje genaamd chlorophyll wat een antbacteriele werking heeft, vervelende geuren van bacteriën vermaskert én de spijsvertering bevordert. Een slechte of trage spijsvertering is namelijk de nummer 1 reden voor een vervelende adem.

 

Frisse Adem Tip #4:

Lowenberg zegt dat niet elke mondreiniger dezelfde werking heeft, maar dat bepaalde mondspoelingen een enorm verschil kunnen maken. Als je een mondspoeling koopt kijk dan goed naar de ingrediënten en kies er één met zink en chlorhexidine, die kunnen je mond lang schoon houden. Zoek er eentje uit waar geen alcohol in zit, hier houdt je dat vervelende droge gevoel aan over.

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top