Beauty

9 x verbazingwekkende Fashion Week beauty feitjes

De Fashion Weeks zijn weer in volle gang. Momenteel bevinden alle it-girls, modeontwerpers, modellen en fashion editors zich in Milaan, maar morgen verplaatst het hele modecircus alweer naar Parijs. Sinds de eerste editie van Fashion Week in 1943 hebben we heel wat extravagante kapsels, mooie make-upjes en nail art voorbij zien komen. En daar zijn heel veel producten en mankracht voor nodig. Wij zetten 9 facts die je nog niet kent op een rij!

1. Zwaargewicht
Bobby pins lijken misschien zo licht als een veertje: als je alle schuifspeldjes die tijdens Fashion Week gebruikt worden in één keer zou wegen kom je uit op een gewicht van bij... tadaaa... 60 kilo!

2. Assistentie, alstublieft!
Heb je je ooit afgevraagd hoeveel hulp een visagist nodig heeft? Make-up artist Pat McGrath had tijdens de F/W14 shows in New York, Milaan en Parijs 50 assistenten bij zich (die hem allemaal mochten helpen met het sjouwen van zijn 75(!) tassen).

3. Lakken maar!
Nail guru Deborah Lippmann gebruikte bij de negen shows die ze deed tijdens het S/S12 seizoen maar liefst 2.000 potjes nagellak.

Fashionweek london backstage

4. Gemiste telefoontjes
Volgens de make-up artists van MAC, missen ze met z'n allen samen zo’n 4.000 telefoontjes tijdens Londen Fashion Week. Dat is dan jammer voor familie en vrienden…

5. O-ver-al
Dacht je dat modellen alleen make-up op hun gezicht kregen? Dat had je dan mooi fout. Tijdens de F/W12 show van Christian Dior kregen de modellen zelfs concealer op hun handen geborsteld, zodat ze er perfect uit zouden zien.

6. Koffietijd
Caffeïne is tijdens Fashion Week onmisbaar. Vorig seizoen werden er tijdens Londen Fashion Week meer dan 30.000 espresso’s geserveerd.

7. Een goede voorbereiding…
Ieder jaar heeft MAC zo’n 3.810 mascara’s en 800 setjes nepwimpers standby voor Fashion Week.

Backstage fashion week

8. Goodiebags
Tijdens Fashion Week New York 2012 werden er zo’n 200.000 goodiebags weggegeven aan pers en genodigden.

9. De harde waarheid

Het is echt waar: modellen zijn in het echt nóg knapper dan op de catwalk.

Bron

Bron beeld: Gettyimages.nl

Deel dit artikel
Back to top