Beauty

Handig: hiervoor kun je jouw beauty producten ook gebruiken

Dagelijkse beauty producten hebben meer functies dan wij dachten. Natuurlijk kennen we bepaalde trucjes al, alleen er zijn nog veel meer manieren om meer uit je beauty producten te halen en vooral de gebruiksaanwijzing van je nagellak remover,  scheerschuim en haarspray niet te volgen.
 
Parfum als nagellak remover
 
Niet is zo vervelend als je nagellak er niet meer uitziet en je geen remover hebt. Parfum blijkt een geweldige manier te zijn om je nagellak te verwijderen. Hte zal wel de duurste nagellak remover zijn die je ooit hebt gebruikt maar desperate times call for desperate needs... 
 
 
Deodorant om blaren te voorkomen
 
Deodorant heeft naast een nare geur en transipratie plekken redding een hele fijne functie om blaren te voorkomen.  Dus voordat je uitgaat met je nieuwe schoenen aan is het een goed idee om je hielen in te sprayen of te balmen met een deodorant om blaar-vrij thuis te komen. 
 
Tandenborstel om sieraden schoon te maken
 
Gebruik een oude tandenborstel ( voordat je hem weg wilt gooien...) om je juwelen te scrubben en schoon te maken zodat ze weer mooi sprankelen.  Daarnaast is een tandenborstel super om je lippen de scrubben en mooi te houden.
 
Scheerschuim als vlekken verwijderaar
 
Als je assortiment aan schoonmaak producten net zo klein is als die van ons zal je deze tip waarderen; scheerschuim is een heel goed product om makeup vlekken te vervijderen uit kleding of vloerkleden. -Bewaar een mooie zijden blouse alleen voor de professionals.
 
Stijltang als strijkijzer
 
Gebruik je stijltang om verkreukelde kleding weer glad te maken. Let op met je instellingen, want een stijltang op 450 graden is nooit een goed idee alleen deze truc is heel handig als ej op reis bent of haast hebt in de ochtend.
 
 
 
Tandpasta als zilverpoets
 
Heb jij ook een mooi zilver lijstje of armbandje wat een beetje zijn wow-factor verliest maar geen zilverpoets? Vrijwel iedere tandpasta behalve een whitening formule en gel is een goede formule voor een glanzend zilver materiaal.
 
Nagellak als bedekker
 
Als je schoenen nu de prijs betalen voor het feestje van vorig weekend is nagellak dé goedkope oplossing voor een fix-up. Permanente stiften werken nooit zo goed als we denken maar een nagellak in een soortgelijke kleur- vooral als je zwarte schoenen hebt- doet wonderen. 
 
Scheermes voor pluizige kleding
 
Heb jij je favoriete trui zo vaak gedragen dat hij nu is bedekt met zulke vervelende wollen bolletjes? Gebruik een nieuw scheermesje heb hem te scheren zodat hij er weer als nieuw uitziet. 
 
Kokosnoot olie voor wondjes
 
What can’t coconut oil do? Pretty sure the answer to that question is nothing. Exhibit A: coconut oil makes an excellent ointment for cuts and scrapes, thanks to its anti-bacterial and healing properties.
 
Haarspray om statische kleding te voorkomen
 
Je zijden jurkje of blouse is erg mooi maar je draagt hem liever niet omdat hij enorm statisch wordt, je haar ook statisch maakt en hij precies waar je het niet wilt vast blijft hangen aan je lichaam. De oplossing; vanaf een afstand met haarspray in sprayen. 
 
Makeup kwast om je keyboard schoon te maken
 
Er blijven veel vuiltjes tussen je keyboard hangen van de hele dag boven je computer hangen. Je makeup kwast kan perfect tussen alle lettertjes komen en je keyboard weer schoon maken. Let op: wel je kwasten weer goed schoonmaken voordat je je lunchkruimels met je foundation of oogschaduw mixt. 
 
Lip balm als wenkbrauw temmer
 
Je hebt misschien niet altijd je wenkbrauw potlood/ borsteltje bij de hand om je wenkbrauwen weer even op zijn plek te zetten. Een lip balsem werkt goed om je wenkbrauwen mooi te houden en ze weer even te corrigeren. 
 
Shampoo als makeup kwast cleanser
 
Je kan makeup kwast schoonmaakmiddel of gewoon je shampoo gebruiken om je makeup kwasten goed schoon te maken. Gebruik een milde/zachte shampoo en maak een badje voor je kwasten om ze lekker schoon te krijgen.
 
Toner om zelfbruiner te verwijderen
 
Zelfbruiner strepen of vlekken? Je toner is perfect om deze vlekjes te verwijderen. Alcohol werkt ook goed om je strepen te verzachten of verwijderen alleen is toner zachter voor de huid. 
 
Lichaamsolie om leer te poetsen
 
Gebruik een paar druppels lichaamsolie om je leren tas of laarzen een mooie glans te geven, water vlekken te verwijderen en zelfs een waterproof laagje te geven. 
 
Aloe Vera als primer
 
Vergeet alle dure makeup primers en verschillende serums voor onder je makeup. Aloe Vera heeft als één van vele functies de gave om je huid gladder te maken, te hydrateren en ook nog je makeup langer op zijn plek te houden. 
 
Vaseline om kauwgom te verwijderen
 
Kauwgom is één van de meest vervelende dingen om te verwijderen van schoenen, kleding en al zeker uit je haar. Vaseline is het product wat het écht het makkelijkste maakt om kauwgom snel en compleet te verwijderen. 
 
Toverhazelaar om ingegroeide haartjes tegen te gaan
 
Toverhazelaar oftewel 'Witch hazel' is niet zo bekend in Nederland maar een wonderproduct tegen een onzuidere huid, blauwe plekken en wallen onder de ogen. Ook heeft het miracle product naast een helende werking de functie om ingegroeide haartjes tegen te gaan. 
 
Waterstofperoxide als mondspoeling
 
3% hydrogen peroxide heeft meerdere funcies en wordt veel gebruikt om in hogere percentages haar te bleken. Met maximaal 3% waterstofperoxide is het velig om je tanden te bleken en bacteriën in de mond te verwijderen. Het brandt niet zo als Listerine en je mond volet heerlijk schoon daarna. 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top