Travel

Hotspot: Vinnie's Deli

Ben jij ook altijd op zoek naar de leukste café's en restaurantjes in Amsterdam maar eindig je toch bij je vertrouwde stamcafé? In 'Hotspots' lichten we iedere week een leuke spot met een heerlijk menu, mooi interieur en een lekkere sfeer uit. Deze week: Vinnie's Deli.
 
Lekker&eerlijk
Vinnie's eerste stek op de Haarlemmerdijk is de lunch spot geworden voor mensen die houden van een gezonde, verzorgde hap en volgens Jules Ex en Vincent de Cloet is de deli ‘voor iedereen die van lekker en eerlijk eten houdt’. Je vindt er heerlijke dagschotels, maar ook fairtrade koffie en kleinere hapjes. Vinnie's heeft onlangs hun tweede filiaal geopend op de Nieuwezijds Kolks 33. 
 
Relaxed
Het relaxte eettentje waarvan de buitenkant al doet vermoeden dat het er gewoon heel erg goed is is zeker niet overrated . Hoewel lekker blijven plakken verleidelijk is, zegt de naam het al: afhalen is een optie. Beide kunnen de hele dag, van ontbijt om 8.00 uur tot diner om 20.00 uur en alles daartussen, 7 dagen per week. 
 

Knappe sandwich

Het interieur is precies hoe we het graag zien; fris, licht, een snufje vintage, een strak logo, producten om van te watertanden out in the open en knapperds maken je sandwich. Alles is vers, biologisch, de porties zijn flink en het menu kort, krachtig en origineel (een broodje filet Americain ga je er niet krijgen). Het brood zelf, ook los te koop, is van MAMA Bakkerij. De broodjes worden allemaal als gebakjes verzorgd en opgebouwd; van huisgemaakte humus tot kip masala en dan hebben we het nog niet eens over hun salades; spicy kikkererwten met pompoen, quinoa, venkel, linzen met geitenkaas en ga zo maar door. 
 
 
Saving the world one sandwich at a time
MAMA bakkerij is een concept waarvan van ieder ambachtelijk gebakken brood vijftien cent naar projecten gaat die helpen moedersterfte in ontwikkelingslanden tegen te gaan. Het bevat minder zout en extra natuurlijk foliumzuur – belangrijk voor de ontwikkeling van een ongeboren kindje – en is lactosevrij. Heerlijk lunchje om de beter a better place te maken? Yes please!

Vinnie's Deli
 
Haarlemmerstraat 46 HS
1013 ES Amsterdam
020 771 30 86
info@vinnieshomepage.com
 
Nieuwezijds Kolk 33 HS
1012 PV Amsterdam
020 233 28 99
 
Deel dit artikel
Back to top