Fashion

Koop nu je kaartjes voor Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam!

Van vrijdag 4 tot en met maandag 14 juli 2014 vindt de 21e editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats. MBFWA is hét podium voor Nederlands modetalent en een platform voor de hele Nederlandse mode-industrie. 
 
Op de grote catwalk in gebouw ‘de Gashouder’ schitteren van 10 tot en met 14 juli tijdens de Mercedes- Benz FashionWeek Amsterdam weer grote namen als Claes Iversen, Ready to fish by ILJA en ZERO by Nanine Linning met costuums by Iris van Herpen. Een opvallende nieuwkomer is JOURMÁIN, een kindermodeshow van profvoetballer Jeremain Lens. 
 
 
Na het succes van de eerste editie afgelopen winter, krijgt 10 Days Downtown in de zomer een vervolg. Met Zalando als nieuwe sponsor en met ondersteuning van de Gemeente Amsterdam, betrekt het publieksprogramma de hele stad bij de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam met 10 dagen lang 10 evenementen op 10 spraakmakende Amsterdamse locaties. Telkens staat de cross-over tussen mode en disciplines als kunst, dans en muziek centraal.
 
De aftrap is op vrijdag 4 juli in het Van Gogh Museum met presentaties van Franzel Amsterdam en ontwerpster Fernanda Fernandes (die beiden later in de week hun collecties op de catwalk presenteren). Op zondag 6 juli volgt een street flavour event bij stadsstrand en creatieve vrijplaats Roest met mode, eten, fotografie en muziek. Ook het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en Tassenmuseum Hendrikje zijn gastheer van een evenement.
 
Catwalk Programma
 
Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam biedt een divers programma. De shows en activiteiten zijn stuk voor stuk gericht op het leggen van verbindingen binnen en buiten de modewereld ('Connect'), het laten groeien van designers en de modesector ('Grow') en het samen opdoen van inspiratie en genieten van mode. ('Celebrate'). Amsterdam en Nederland mogen zich weer verheugen op een modespektakel dat alle zintuigen prikkelt. Een greep uit de shows die wij zeker niet willen missen: 
 
10 juli:
19:00 uur: Claes Iversen 
20:00 uur: Olaf Hussein 
21:00 uur: ZERO by Nanine Linning
 
11 juli:
15.00 uur: NON by Kim
17:00 uur: Franzel Amsterdam
18.00 uur: Nivea: Ready to fish by ILJA
 
12 juli:
18.00 uur: SIS by Spijkers en Spijkers
21.00 uur: Vibrant Pakistan
 
13 juli:
14.00 uur: Jourmain
17.00 uur: DORHOUT MEES
20.00 uur: TONYCOHEN
 
14 juli:
15.00 uur: MLY
18.00 uur: Grazia presents Marga Weimans
21.00 uur: Paul Schulten
 
 
Ook aanwezig zijn? Dat kan! Je kan nu je kaartjes kopen via de website van Fashionweek. Zorg dat je op tijd bent en wie weet zien we je daar! 
 
 
Deel dit artikel
Back to top