Fashion

Made by me: Dolce & Gabbana inspired headband

De gouden kroontjes waar Dolce & Gabbana de modellen mee over de fall/winter 2013-2014 catwalk liet lopen, waren to die for! Blogger Love Maegan vond dit ook en zij creëerde deze amazing gouden headband DIY, helemaal in de bejeweled D&G stijl!

Benodigdheden:
- Grote stoffen haarband (op stof pakt de lijm beter dan op plastic) 
- Goudkleurig koord biesje (zoek er eentje met een platte achterkant en een bolle bovenkant)
- Goudkleurig, geweven, gevlochten biesje
- Goudkleurige, platte knopen met geribbelde randen en met een versiering (dus niet de standaard platte knopen met gaatjes erin)
- Rhinestones met een gekleurde, platte achterkant
- Hete lijmpistool
 

Stap 1
Begin bij de rand van je hoofdband, leg hier het brede biesje op en laat het een beetje over de zijkanten vallen, ook aan het begin en eind van de hoofdband. Doe dit ook aan de andere kant, hierdoor ontstaat er een opening in het midden. 
 

Stap 2
Leg de knopen klaar naar smaak. Hier worden er drie gebruikt, de originele D&G versie heeft bijvoorbeeld veel meer stenen.

Stap 3
Lijm de knopen zorgvuldig op de haarband. Gebruik een aanzienlijke hoeveelheid lijm, maar zorg ervoor dat je dit goed verbergt.
 

Stap 4 

Als je geen passende stenen in de juiste kleur hebt, zoals bij Love Maegan gebeurde, kun je een Sharpie marker gebruiken om ze in te kleuren. Laat ze dan wel even drogen.

Stap 5 
Blogger Love Maegan wilde ook een vlakke, geweven, gevlochten biesje. Ze heeft dus heel voorzichtig het koordje uit een van de biesjes verwijderd.
 

Stap 6
Meet en snij het biesje en lijm deze op zijn plaats. Met behulp van een schaar of een pen kun je hem tussen de twee andere biesjes plaatsen zodat het middelste biesje er niet bovenop ligt.
 


Stap 7
Volg de instructies van stap 5 en 6 om ook een plat biesje aan de zijkanten van de haarband te maken. Snijd nu de onderkant van het bandje af (waar het achter je oren raakt) en voeg een aanzienlijke hoeveelheid lijm toe of gebruik een gouden lint om de randen te bedekken door het op en rond het uiteinde te vouwen en het vast te lijmen.
 

Stap 8
Tot slot, plak de rhinestones met de hot glue in het midden van de knopen. Op de middelste knoop is hier eerst een gouden kraal geplakt en daarbovenop pas de rhinestone.
 

Et voilà, klaar is je D&G inspired headband! 

Bron: Love Maegan
Catwalkbeeld: Style.com

Deel dit artikel
Back to top