Fashion

De eerste Balenciaga it-bags van Alexander Wang

Balenciaga heeft 'Le Dix' onthuld, de eerste collectie Balenciaga handtassen voor Fall 2013, ontworpen door nieuwe creative designer Alexander Wang. Een hele verandering voor het merk, want deze cleane ontwerpen staan in schril contrast met de bekende Balenciaga tassen met edgy studs, gespen, ritsen en opvallende stiksels. Wat er bij Wang van over is gebleven, zijn compleet gestripte exemplaren met aandacht voor de kwaliteit van de tas, de bouw en het leer.
 
De kledingcollectie van Wang voor Balenciaga was al even minimalistisch, clean en modern. Het is dan ook niet helemaal verwonderlijk dat zijn eerste lijn tassen voor het iconische Parijse label dezelfde stijl heeft. Sinds de aankondiging van zijn aanstelling heeft Wang heeft zichzelf gretig ondergedompeld in de geschiedenis van Balenciaga. Het is dan ook evenmin verrassend dat de naam van de collectie - Le Dix - herinnert aan het erfgoed van het merk. Het is een subtiele knipoog naar het adres van de oorspronkelijke Balenciaga salon, 10 Avenue George V.
 
Wat vind jij van de moderne, tijdloze tassen van Alexander Wang voor Balenciaga? Denk jij dat deze het succes van de populaire city bags zullen overstijgen? De collectie ligt vanaf augustus in de winkel, de prijzen variëren van $ 995 voor de pochette tot $ 2250 voor het grootste silhouet.


Beeld: Balenciaga

Deel dit artikel
Back to top