Fashion

5x de leukste tassentrends van 2017

Met een klassieke designertas ben je altijd on trend. Een goed gekozen tasje kan daardoor in één klap je outfit van mainstream naar onweerstaanbaar lanceren. Jammer genoeg zijn designer bags doorgaans niet echt een impulsaankoop en is het dus de moeite waard om je iets meer in het aanbod te verdiepen. Wat zijn de grootste tassentrends van 2017 en wat is inmiddels hopeloos verouderd. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld van de mooiste tassen van dit jaar.

We hebben allemaal die go-to tas. Dat klassieke zwarte exemplaar die we dag in dag uit weer met ons meeslepen. Maar zo’n zwarte betrouwbare tas begint op een gegeven moment te vervelen, nietwaar? Zeker wanneer je kijkt naar al het moois dat er dit jaar op de catwalk is verschenen.

1. Micro bag
Het super kleine schoudertasje is misschien wel de grootste trend van 2017. Deze tasjes zijn precies groot genoeg om je telefoon, sleutels en wat geld in mee te nemen. Misschien is er nog net ruimte voor je favoriete lipstick, maar meer past er niet in. Het motto lijkt dan ook “how small can you go”. Minimal, clean en micro is wat de klok slaat. Niet altijd even praktisch, maar wel heel erg mooi.

Chloé

2. Bucket bag
De bucketbag of ook wel de cinch bag is dit jaar een nieuwkomer. We kenden het buideltasje al een tijdje en dit item is daar dan ook een volwassen variant op. Van Givenchy tot Alexander Wang. Bucket bags waren niet te missen op de catwalk. De tas komt in alle varianten en zien we dan ook in soepel slangenleer, sportief model of met kleurrijke borduursels. De bucketbag is dit jaar alles behalve saai. In deze categorie valt ook de rugzak. Deze wordt nonchalant aan de hand gedragen. De dakine rugtas draag je dan wel weer op de traditionele manier.

Alexander Wang

3. Met een handvat
De boodschap van de designers was meer dan duidelijk dit seizoen. Om welke tas het ook ging er werden meer tassen in de hand gedragen dan bungelend aan de schouder gespot. Ook het handvat speelt hierbij een belangrijke rol. Zo had Chloé zelfs een enorme ring aan de tasjes en ook Miu Miu en Louis Vuitton versierde hun tassen met opvallend gekozen handvatten.
Louis Vuitton

4. Oversized bag
De tegenhanger van het micro schoudertasje zijn de grote lady bags. Van de Marokkaanse poefs van Balenciaga tot de enorme handtassen bij Marc Jacobs. Bigger is better en er is geen twijfel over mogelijk; hier kun je al je spullen in kwijt. Zoals het bij de micro trend lijkt alsof de tassen gekrompen zijn lijkt bij deze trend het tegenovergestelde aan de hand. Het is alsof je de tas door een vergrootglas bekijkt. Bij bagageonline.nl vind je alles in de categorie oversized tot micro.
Marc Jacobs

5. Prints
Wanneer je naar je eigen zwarte klassieker kijkt dan lijkt je tas in vergelijking bij deze trend hopeloos simpel. Gucci en Prada zijn koplopers van deze trend. De bloemenborduursels op het Gucci tasje en de geschilderde details bij Prada doen dan ook de harten van menig modemeisje harder kloppen. Bij uitstek de meest vrolijke uit de reeks.

Gucci

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top