Fashion

Jeff Koons en Louis Vuitton lanceren meest kunstzinnige tassen collectie ooit

Louis Vuitton organiseerde afgelopen dinsdag een enorm diner in het Louvre om een geweldige, super artsy samenwerking met Jeff Koons bekend te maken. Fashion is art, en dat bevestigen de twee maar al te goed met deze collectie. Het zijn namelijk tassen geïnspireerd op grote kunstenaars. 

Het Franse modehuis Louis Vuitton en de moderne kunstenaar Jeff Koons ontwierpen samen een 51-delige accessoires collectie genaamd Masters, allemaal geïnspireerd op beroemde kunstwerken. De lijn bestaat uit tassen, sleutelhangers, sjaals, portemonnees en zelfs laptophoezen. 

De tassen springen er wel het állermeest uit, en wij zijn dan ook helemaal verliefd. Op de handbags zijn beroemde schilderijen te zien als Mona Lisa en kunst van schilders als Van Gogh, Titiaan, Rubens en Fragonard. De namen van de kunstenaars staan op de tassen in gouden letters, en het logo van zowel Louis Vuitton als Jeff Koons staan bedrukt op de designer bags. Zoals je misschien al had verwacht moet je hiervoor wel diep in de buidel tasten, de prijzen beginnen vanaf 500 euro en lopen op tot wel 3000 euro. Maar dan heb je natuurlijk wel een collectors item te pakken.

They touch on the metaphysical. They’re about shine, the basics of philosophy, passion, what it means to be a human, what it means to be an animal, the idea of transcendence. The project made me want to make more things that are accessible to people. Working on this, I felt a sense of my own potential, and the sharing of that with a large community,” vertelde Jeff Koons over de collectie. 

De collectie zal vanaf 28 april verkrijgbaar zijn. Bekijk hieronder alvast wat beelden van de designer bags en ontdek alle items op louisvuitton.com

Deel dit artikel
Back to top