Fashion

Recensie: Double Up, R. Kelly

De nieuwste cd van R. Kelly is alweer uit. Meneer is weer helemaal terug en laat dat vaak genoeg horen op zijn schijfje. Double Up staat weer vol met lekkere R&B nummers, die we van R. gewend zijn. Maar of de tekst ergens over gaat?

Score: Logo Logo Logo

R. Kelly kan goede R&B maken. Daar heb je deze recensie niet voor nodig om daar achter te komen. Kelly heeft lekkere nummers gemaakt die goed in een club kunnen worden gedraaid als Trying to get a Number, GetDirty en Rollin’. En Leave your Name en Freaky in the Club zijn lekker relax. En Rise Up is á la I Believe I Can Fly.

Maar dat wil niet zeggen dat de cd helemaal top is. De tekst gaat nergens over! De bitches, nigga’s, pimps en ho’s vliegen me om te oren. En op elk nummer is wel te horen wat R. allemaal met die ho’s wil doen. Geloof me: ik heb me rot gelachen om een paar nummers. Vooral The Zoo is ontzettend lachwekkend qua tekst. Kelly zingt over zijn scharrel die hij ziet als een tijger (ze krabt hem namelijk op zijn rug). En het liefst wil hij dat ze apengeluidjes maakt (echt waar: je hoort het zelfs op de achtergrond!). En dan begint hij ook nog eens over een regenwoud dat nat is. Kortom: rode oren gegarandeerd. En het cd-hoesje: tja, ooit iemand diamanten zien eten?

De cd van R. Kelly is leuk om naar te luisteren, maar echt serieus neem ik het niet. Maar de tekst krijgt van mij een dikke tien. Hoe creatief kun je wel niet zijn met woorden…

Ook de nieuwste cd van R. Kelly beluisterd? Deel dan hieronder je mening.

Double Up, R. Kelly

Logo             Direct mee met de vuilnisman

Logo Logo         Geef hem wel weg

Logo Logo Logo Mwahhh!      

Logo Logo Logo Logo Mijn cd-speler mag hij wel in

Logo Logo Logo Logo Logo Wow! Die krijg ik niet meer uit mijn hoofd

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top