Fashion

Recensie: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Het langverwachte vijfde deel van Harry Potter kon voor mij niet snel genoeg beginnen. Vorige week vrijdag kon ik dan eindelijk de persvoorstelling zien van mijn held! Maakt het vijfde deel het helemaal waar of kunnen we het beste gewoon het boek lezen?

Te zien vanaf: 11 juli

Kijkwijzer: Kijkwijzer: boven de 12 Kijkwijzer: geweld Kijkwijzer: griezelig

Beoordeling: Logo Logo Logo Logo

In Harry Potter en de Orde van de Feniks twijfelt de tovenaarswereld aan de geloofwaardigheid van Harry. Heeft hij echt tegen Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden gestreden? Als het aan de Minister van Toverkunst Cornelis Droebel ligt, liegt Potter er duidelijk op los. En de Ochtendprofeet maakt het alleen maar erger met haar roddelverhalen. Daarnaast heeft Droebel er ook nog eens voor gezorgd dat er een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten komt. En deze professor Omber, valt niet bij iedereen in de smaak.

© 2007 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R. © 2007 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.

Ondertussen heeft Harry de ene na de andere nachtmerrie over Heer Voldemort. Omdat hij en zijn medestudenten van professor Omber geen verdedigingstechnieken meer mogen leren, richten ze een eigen geheime club op. In De Strijders van Perkamentus leert Harry zijn vrienden hoe zij zich moeten verdedigen tegen het kwaad. Want het grote gevecht tegen Voldemort en zijn volgelingen staat eerder voor de deur dan ze hebben verwacht.

Harry Potter en de Orde van de Feniks bevat meer spanning, meer special effects en meer liefde (Harry en Cho Chang: dé kus!). Vooral de vechtscène aan het einde is adembenemend. En als je net als ik in de IMAX-zaal zit (lees: beter geluid en beeld) waan je jezelf helemaal in de film. Erg leuk: bij ons werd deze scene in 3D uitgezonden. Maar als je net als ik een 3D-kneus bent, kan je wel een beetje misselijk worden…

© 2007 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R. © 2007 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.

Natuurlijk is niet alles perfect aan de film. Ikzelf heb het boek gelezen en deze is stukken beter. Ik vind het jammer dat de film maar 2 uur en 18 minuten duurt. Alles gaat zo snel. Eenmaal buiten heb je het gevoel dat je de helft gemist hebt. En daarnaast had ik altijd gedacht dat Loena Leeflang kort zwart haar had in plaats van lang golvend blond haar. Maar na nader onderzoek, blijkt dat ze toch echt blond is (foutje van mij!). Helaas is de scène in het Ministerie veel te kort. In het boek is het veel uitgebreider uitgelegd en komen Potter en zijn vrienden in veel meer kamers terecht. Dit stuk kon voor mijn part iets langer zijn. Al met al is dit wel het beste deel uit de Potter reeks. Maar degenen die het boek nog niet hebben gelezen, raad ik absoluut aan deze eerst te lezen.

© 2007 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.

Kortom: een must see. Maar wel eerst het boek lezen hè?

Voor meer informatie, check www.harrypotterandtheorderofthephoenix.nl.

Logo   

Ik wil mijn geld terug!

Logo Logo  

Mijn bioscoopkaartje geef ik wel weg

Logo Logo Logo

Best leuk

Logo Logo Logo Logo

Een echte aanrader

Logo Logo Logo Logo Logo

Wow! Daar ga ik morgen weer heen

.

© 2007 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.

Harry Potter characters, names and related indicia are trademarks of © Warner Bros. Ent. All Rights Reserved.

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top