Fashion

Recensie: Pirates of the Caribbean 3: At Worlds End

Het derde deel van Pirates of the Caribbean gaat deze woensdag in première en ik mocht alvast speciaal voor Celebscene naar de persvoorstelling. Overtreft deel drie zijn voorganger?

Door: Elisah Jacobs

Kijkwijzer: Kijkwijzer: boven de 12 jaarKijkwijzer: geweld

Cijfer: 9,5

Te zien vanaf: 23 mei

Daar zat ik dan: half elf op een maandagochtend in de grote bioscoopzaal van Pathé

Arena. Met mijn slaapoogjes, nog duf van de drukke vrije dagen ervoor. Maar met het idee dat ik straks tweeëneenhalf uur naar Orlando Bloom mag kijken, word ik spontaan wakker. Het langverwachte derde deel van de geweldige piratenfilm, gaat straks weer van het doek afspatten. En ik ben er klaar voor!

Zal Will Elizabeth's hart weer winnen?

In ‘Pirates of the Caribbean: At World’s End’ besluit de crew van ‘The Black Pearl’ om af te reizen naar het einde van de wereld om Kapitein Jack Sparrow te zoeken. Want ja, is hij wel opgegeten door die reuzeninktvis? Om naar deze plek te kunnen, moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng komen in Singapore. Want hij heeft de landkaart.

Als Jack eenmaal gevonden is, blijkt zijn gevangenschap hem nog gekker te hebben gemaakt. Toch besluit hij zijn ‘vrienden’ te helpen met de vaart naar het ‘Land der Doden’. Maar onderweg blijkt dat iedereen zijn eigen plan heeft en niemand te vertrouwen is. Zelfs Will en Elizabeth niet. Toch moet iedereen partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten?

Elizabeth heeft in het derde deel echte girlpower! Kapitein Sao Feng loopt in de weg

Dit derde deel is in één woord geweldig! Zoals de makers ons al beloofden: meer avontuur en meer actie. In deel drie komen als het ware alle drie de delen bij elkaar. We zien natuurlijk Kapitein Barbossa uit deel één en de (tent)akelige Kapitein Davy Jones en zijn bemanning. En natuurlijk Kapitein Jack Sparrow (in dit deel nog hilarischer), Will Turner (dit deel nog lekkerder) en Elizabeth Swann (dit deel nog meer girlpower) op hun best. Maar heeft dit derde deel wel een happy end?

Kortom: voor een gezellig avondje vol avontuur, sensatie, liefde en veel piraten, zit je bij ‘Pirates of the Caribbean: At World’s End’ goed op je plek. Alleen had ik van het gastrolletje van Keith Richards iets meer verwacht. Maar aan de andere kant: het heet niets voor niets een ‘gastrolletje’.

‘Pirates of the Caribbean 3: zeebenen gegarandeerd!

Wil jij kaartjes winnen voor deze film? Klik dan hier. Leuk idee: in Pathé Arena, Pathé Schouwburgplein, Pathé Eindhoven en Rembrandt kun je een POTC-marathon houden. Na deel 1 en 2 kun je om middernacht de premiere van deel 3 zien. Leuk? Klik hier.

 

Deel 3 ook al gezien? Deel dan je mening hieronder.

Deel dit artikel
Back to top