Fashion

Recensie: Hairspray

De leukste musical op het witte doek dit jaar is absoluut Hairspray. Na jaren is de bekende musical dan eindelijk verfilmd. Met nieuw jong acteertalent en John Travolta als vrouw. Dat belooft dus heel wat!

Te zien vanaf: 30 augustus

Kijkwijzer: Kijwijzer: Alle Leeftijden

Beoordeling: Logo Logo Logo

Hairspray gaat over de vrolijke, gezette Tracey Turnblad, wiens kapsel net zo groot is als haar hart. Haar passie: dansen. Haar droom: een felbegeerde plek in de Corny Collins Show, een razend populaire dansshow op tv. En deze plek komt haar op een dag aanwaaien, waarin ze van een muurbloempje verandert in een echt idool. Iedereen wil weten wie ‘het nieuwe meisje van de show is’. Vooral omdat ze, ondanks haar forse lichaam, de sterren van de hemel danst. En dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de hunk van de Corny Collins Show, Link Larkin. Maar helaas is niet iedereen blij met Tracy: zo wil de televisiedirectrice Velma von Tussle en haar dochter Amber niets liever dan de ster van de show dumpen. En hoe zit dat nou met de discriminatie op de televisie?

Hairspray Hairspray

Hairspray is een supervrolijke film, waarbij je niet stil blijft zitten. De film neemt je terug in de tijd van de jaren zestig met zwierige jurken, grote kapsels (vol haarlak), geweldige danspasjes en de leukste muziek. Nieuwkomer Nikki Blonsky (Tracey) valt al op, maar John Travolta als een (iets) te dikke vrouw is helemaal hilarisch. Nooit geweten dat hij zo overtuigend een vrouw kon neerzetten. En Zac Efron (Link Larkin) doet menig meisjeshart natuurlijk sneller, véél sneller kloppen. Andere sterren in de show zijn Queen Latifah, Amanda Bynes, James Marsden, Christopher Walken, Brittany Snow en Elijah Kelley. Genoeg acteertalent in één film! En dubbel zo leuk: onze Albert Verline heeft plannen voor een Nederlandse musical.

Hairspray Hairspray

Een echte aanrader waar je na 110 minuten niets liever wil dan de hele avond dansen!

Psssst...wil jij een leuke Hairspray-tas winnen? Check dan de Winnenpagina!

 

Logo   

Drie keer niets

Logo Logo  

Best leuk

Logo Logo Logo

Een echte aanrader

(Elisah)  

Deel dit artikel
Back to top