Fashion

Recensie: Shrek the Third

Het langverwachte derde deel van Shrek heb ik dan eindelijk gezien! Shrek, Fiona, Donkey, Puss in Boots en al die andere sprookjesfiguren zorgen in dit deel weer voor een superleuke animatiefilm. Maar eindigt dit deel wel met een happily ever after?

Door: Elisah Jacobs

Score: Logo Logo Logo Logo

Te zien vanaf: 21 juni

In Shrek the Third legt koning Harold (in het tweede deel veranderd in een kikker) het loodje. Dubbel pech voor Shrek en Fiona, want nu moeten zij het koninkrijk Far Far Away runnen. Maar dat is het laatste waar de boeman op zit te wachten. En dat is niet het enige: Fiona blijkt ook nog eens zwanger te zijn. Het zoeken is dan ook naar de ware troonopvolger: Artie (ingesproken door Justin Timberlake). Shrek gaat samen met Donkey en Puss in Boot naar High School om Artie op te halen. Ondertussen valt Prince Charming het koninkrijk aan met alle boosaardige figuren uit de sprookjeswereld met maar één doel: Shrek en Fiona vermoorden en zichzelf tot koning kronen. Zou Shrek ervoor kunnen zorgen dat er toch nog een ze leefden lang en gelukkig komt? En hoe zit dat nou met Artie? Wil hij wel koning worden?

Shrek the Third Shrek the Third

De makers van Shrek the Third hebben weer een hele kast vol met sprookjesfiguren opengetrokken om het derde (en laatste?) deel te maken van Shrek. Maar liefst 23 sprookjesverhalen komen erin voor (lees: de Drie Biggetjes, kapitein Haak, Rapunzel, Sneeuwwitje enz enz). En het geheel is ontzettend leuk. Het ziet ernaar dat het verhaal nu echt eindigt (hoewel een vierde deel altijd welkom is). Toch vind ik de voorgaande delen beter: dit derde deel is namelijk een beetje te gehaast. Zoals de zoektocht naar Artie gaat veel te snel. En eigenlijk begin ik het moeras te missen waar de boeman vandaan komt (en hijzelf ook trouwens). Daarentegen is dit deel weer erg origineel wat betreft de sprookjesfiguren. Vooral Assepoester (eentje met smetvrees), Doornroosje (eentje met Narcolepsy, slaapsyndroom), de bitchy Sneeuwwitje en de Rapunzel met hair-extensions zijn erg leuk. En Donkey en Puss in Boots zorgen weer voor hilarische bijrollen. Vooral als deze twee in elkaars lichaam terechtkomen.

Shrek the Third: gegarandeerd groen van het lachen!

Shrek the Third Shrek the Third

Leuke Shrek feitjes:

In Shrek the Third komen 4500 verschillende kostuums en 4378 karakters voor.

De mooie, lange, golvende haren van de prinsessen waren voor de makers van de film het allerlastigst om te maken.

Veel crew-members hebben een stemmetje ingesproken. Zo spreekt regisseur Chris Miller de stem in van de Puppet Master. In Shrek 1 en 2 sprak hij die in van Gepetto en de Magic Mirror.

De cheerleaders in de film zouden eerst kortere rokjes dragen. Maar dit zou veel te veel afleiden. Daarnaast zouden ze met ijzeren ballen gooien in plaats van pompoentjes. Maar helaas: de arme meisjes konden het gewicht niet dragen.

Tovenaar Merlijn draagt in Shrek the Third een legging onder zijn gewaad. Anders zouden de bioscoopbezoekers zo in zijn kruis kijken. En dat zou zonde zijn…

Assepoester zou eerst in de film te zien zijn als een ontzettende rommelkont en Doornroosje juist als iemand die stijf staat van de cafeïne. De makers hebben toch voor het tegenovergestelde gekozen.

Sneeuwwitje komt maar liefst in alle drie de delen voor. In Shrek 1 verscheen ze in de Magische Spiegel (Lord Farquaad moest toen kiezen tussen Sneeuwwitje, Assepoester en Fiona) en in de scène waar de dwergen haar kist op de tafel van Shrek duwen. In deel twee is te zien hoe zij samen met Assepoester vecht om het bruidsbouquet van Fiona.

Shrek the Third speelt af in de herfst. Het eerste en tweede deel juist in de lente. Het verhaal begint ook als Shrek en Fiona acht maanden getrouwd zijn.

Shrek the Third

Logo   

Ik wil mijn geld terug!

Logo Logo  

Mijn bioscoopkaartje geef ik wel weg

Logo Logo Logo

Best leuk

Logo Logo Logo Logo

Een echte aanrader

Logo Logo Logo Logo Logo

Wow! Daar ga ik morgen weer heen.

Deel dit artikel
Back to top