Fashion

Glamour Stiletto Run 2007

Vandaag, donderdag 8 maart in het jaar 2007, was het weer zover. De stiletto’s waren opgepoetst, de spieren losgemaakt, de hakken vastgeschroefd én opgemeten, de mooiste outfits uit de kast getrokken en de startnummerhesjes aangedaan… De 2e editie van de Glamour Stiletto Run in de Amsterdamse PC Hooftstraat stond vanochtend op het programma!

De weergoden besluiten gelukkig deze morgen de douche niet op volle kracht open te draaien (ook al zou dat best weer voor wat spektakel kunnen hebben gezorgd) en het zonnetje zorgt zelfs voor een aangenaam vertoeven in de buitenlucht. De dj draait happy tunes, jongetjes van de door Glamour ‘ingenomen’ basisschool klagen dat hun speelplein niet beschikbaar is om te knikkeren (belachelijk), de pers, publiek én onwetende toeristen drommen samen en bekijken uitgebreid de deelneemsters van de 2e Stiletto Run. Vooral de hakken worden door de Fashionscene crew aan een nadere inspectie onderworpen. We sluiten nog net geen weddenschappen af maar schrijven wel bij voorbaat een aantal dames af (“op die schoenen kom je nooit veilig over de finish!”). En we verwonderen ons over sommige stiletto’s die door de zoveelkoppige jury, waaronder Jan Taminiau, Fiona Hering, Ruud van der Peijl, zijn goedgekeurd (“huh, zijn dat stiletto’s?! daarop kunnen wij het ook!”). Maar we dwalen af: het is bijna 11.00 uur dus tijd om de FS crew op te splitsen langs het parcours, want we willen natuurlijk overal front row foto’s!

Glamour Stiletto Run 2007Glamour Stiletto Run 2007

Mijn werkplek was bij de startlijn, ideaal om de gespannen koppies op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik kon ook meteen zien wie er goed geloot hadden met de startplaats, zij stonden met hun buik tegen het startlint bijna te trappelen van ongeduld. Het parcours was ditmaal aangepast, de struikelpartijen in de bocht van vorig jaar waren kennelijk niet voor herhaling vatbaar, begrijpelijk maar de straight-on racetrack maakte het er natuurlijk niet echt spannender op. De Stiletto Run was wel een stuk langer gemaakt, de high heeled ‘atleten’ moesten 350 meter af leggen naar de finish. Goed voor de slow starters onder de deelneemsters…

Glamour Stiletto Run 2007Glamour Stiletto Run 2007

Ook dit jaar verzorgde Glamour hoofdredacteur Karin Sweerink het startschot, waarbij het pistool natuurlijk in eerste instantie kuren vertoonde. Dat hoort erbij, anders bouw je die spanning niet nog meer op… Nu echt klaar voor de start? Af! En weg waren ze, de 1 een stuk sneller dan de ander, maar respect dat ze überhaupt hun enkels op het spel durfden te zetten. Mij niet gezien namelijk. Minpuntje van mijn werkplek? Ik kon van zijn lang zal zijn leven de finishlijn niet zien natuurlijk! Schade, gelukkig konden mijn collega’s verslag doen. En suprise surprise: de 2e editie van de Stiletto Run werd door volgens mij weer een deelnemer met atletiekachtergrond gewonnen! Najla Jaber uit Venlo was veruit de beste en passeerde zeker 50 meter voor de rest de finishlijn. Congrats! 10.000 euro PC shoppingspree, meteen na de prijsuitreiking te besteden, was haar beloning.

Glamour Stiletto Run 2007Glamour Stiletto Run 2007: juryvoorzitter Karin Sweerink
Glamour Stiletto Run 2007Glamour Stiletto Run 2007: best shoes

Er werden ook nu weer prijzen uitgereikt in de categorie ‘best shoe’ en ‘best dressed’. De 3e prijs (best shoe) ging naar een Amsterdamse Jennifer Edam, moeder van 2 (wow, leer mij tzt hoe je dan weer zo in shape komt!), vanwege haar Yves Saint Laurent-achtige kleppertjes. Het leverde haar 1000 euro zakgeld op om te besteden bij Armani. Over de 2e prijs (best dressed) valt wat ons betreft nog te discussiëren. De “leuke mix van deze tijd” als in een Chloé top, Meyer schoenen, geleende rok en just-out-of-bed-hair waren inderdaad leuk, maar niet ‘best’. Wij Fashionsceners hadden eerder de blondine met petticoat of dame in grasgroene jurkje in gedachten… Maar niet dus, de ‘leuke mix’ van de Amsterdamse Kyanna Kim was goed voor een scooter, 1000 euro shoppingspree bij Blue Blood en een fashionweekend tijdens de AIFW.

Glamour Stiletto Run 2007: best dressedGlamour Stiletto Run 2007: winnares Najla Jaber

Glamour Stiletto Run 2007: het podium!

Al met al was het een erg goed begin van de dag, wat mij betreft mag er iedere week wel een Stiletto Run op de agenda staan! (Virginie)

PS Bekijk ook alle pics van de Stiletto Run...

Deel dit artikel
Back to top