Fashion

Recensie Employee of the Month

Hebben jullie op je werk een groot bord hangen waar elke maand de werknemer van de maand wordt gekozen (zoals bij McDonalds)?. Helemaal niets mis mee. Maar wat als je irritante collega keer op keer zo’n gouden naamplaatje krijgt? Tijd om daar verandering in te brengen of kruip je liever weer geërgerd in een hoekje?

 

Door: Elisah Jacobs

Kijkwijzer: Kijkwijzer: Alle leeftijden Kijkwijzer: grof taalgebruik

Cijfer: 8

Te zien vanaf: 9 april

 

Als je een nieuwe film gaat bekijken van de makers van Wedding Crashers, dan ben je gegarandeerd van twee uur lol. Zo ook bij Employee of the Month, waar de film draait om vakkenvuller Zack (Dane Cook) en kassamedewerker Vince (Dax Shepard) van supermarkt Super Club. Zack, al meer dan tien jaar vakkenvuller, heeft geen ambitie enziet zichzelf over tien jaar nog als vakkenvuller.

Je zou maar zulke collega's hebben als Jessica en Zack... Romantiek gegarandeerd!

Vince daarentegen is echt een haantje de voorste. Hij slooft zichzelf altijd uit en is maar liefst zeventien keer op rij werknemer van de maand geworden (tot grote ergernis van Zack en zijn collega’s). Als er op een dag Zie je het al voor je: Jess als kassameisje?het nieuwe kassameisje Amy (Jessica Simpsonwordt aangenomen, beseffen beide heren dat ze goed voor de dag moeten komen. Helaas heeft Vince meer kans, want ja, hij is kassamedewerker en Zack ‘slechts een vakkenvuller’. Geen reden om bij de pakken neer te zetten voor Zack. Hij besluit om beter zijn best te doen met werk en aan het einde van de maand werknemer van de maand te worden. En heel belangrijk: met Amy er vandoor te gaan. Maar zou hem dat lukken?

Jessica Simpson heeft na The Dukes of Hazzard het flink te pakken qua acteren. Met Employee of the Month maakt ze weer een erg leuke komedie. Lekkertje Dane Cook zit helemaal goed in zijn rol als de sympathieke vakkenvuller (wegsmelten gegarandeerd!) en samen met zijn collega-vakkenvullers vormen ze een goede komisch duo. Maar de show wordt pas écht gesteeld als kassamedewerker Vince in beeld komt. Deze neurotische, enigszins vreemde eend in de bijt doet er alles aan om in de smaak te vallen bij zijn baas en Amy. Met de nodige hilarische scenes. Ooit gehoord van een kassamedewerker die acrobatiek en prijzen scannen tot een ware kunst maakt? Ik lag in ieder geval Zack en Vince strijden om de eer en voor het Amydubbel van het lachen. Zo ook bij de overenthousiaste bedrijfsleider van Super Club, die een voorkeur heeft voor mannen (en graag met mannelijke barbiepoppen ‘liefdesscenes’ naspeelt..). Jessica Simpson komt helaas niet zo geloofwaardig over als kassameisje Amy met cup dubbel D waar je ‘U’ tegen zegt en een truitje met een decolleté tot aan de grond. Maar goed, we hebben het hier over een komedie en niet over een Oscarwinnende film.

Employee of the Month is een supergrappige film met een snufje romantiek die gedurende twee uur lang in een supermarktketen afspeelt. Nooit gedacht dat je hier nog zo’n boeiende film van kon maken. Een leuke zaterdagavondfilm dus die je echt gezien moet hebben!

Wij gaan leuke goodies weggeven van Employee of the Month, dus houd de Winnenrubriek in de gaten!

Voor de liefhebbers, hieronder de trailer!

 

Deel dit artikel
Back to top