Lifestyle

Amerikaanse jury verklaart R. Kelly schuldig in nieuwe misbruikzaak met minderjarigen

Amerikaanse jury verklaart R. Kelly schuldig in nieuwe misbruikzaak met minderjarigen

Al jaren kleven er hardnekkige geruchten aan de broek van R. Kelly over vermeend misbruik van meerdere vrouwen, waarvan er een aantal minderjarig zouden zijn op het moment van misbruik. Inmiddels is R. Kelly door de Amerikaanse jury schuldig bevonden aan seks met minderjarigen en het maken van kinderporno.

Amerikaanse jury verklaart R. Kelly schuldig in nieuwe misbruikzaak

R. Kelly scoorde in de jaren 90 grote hits, zoals I believe I can fly. Hij verkocht miljoenen albums, ook nadat de geruchten over misbruik begonnen. Veertien jaar geleden werd de R&B-artiest ook beschuldigd van seksueel wangedrag met minderjarige vrouwen, maar hiervan werd hij destijds vrijgesproken. In de Amerikaanse stad Chicago stond R. Kelly vandaag terecht vanwege dertien vergrijpen met minderjarigen. Aan zes daarvan werd hij schuldig bevonden.

R. Kelly wordt al sinds de jaren negentig beschuldigd van (kinder)misbruik. Hij heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. De zanger zit sinds 2019 vast en werd eind juni in New York al schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en meisjes misbruiken. Hij kreeg toen een celstraf van dertig jaar.

Honderden keren seks

Een vermeend slachtoffer van R. Kelly - die al sinds 2019 vast zit - vertelde vorige maand in de rechtbank in Chicago dat de zanger haar heeft misbruikt toen ze minderjarig was, maar liefst honderden keren. Ze is de voormalig peetdochter van Kelly, die in de seksvideo te zien is die tijdens het proces tegen de zanger in 2008 als bewijs werd opgevoerd. De vrouw vertelde dat zij al op 14-jarige leeftijd samen met andere minderjarige vrouwen seks met de zanger had, maar liefst "honderden keren".  

Misbruik in de kerk

Tijdens haar getuigenis vertelde de getuige dat zij en R. Kelly elkaar hadden ontmoet tijdens een gospelconcert bij haar kerk, toen Jane pas 12 of 13 was en de leadzangeres van een band. "Het maakte me blij dat zo'n succesvol persoon zei dat ik talent had." Daarna ontmoette ze hem vaker en dat leidde altijd tot seks. 

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top