Lifestyle

Vrouw in de zaak R. Kelly zegt 'honderden keren' door hem te zijn misbruikt

Vrouw in de zaak R. Kelly zegt 'honderden keren' door hem te zijn misbruikt

Al jaren kleven er hardnekkige geruchten aan de broek van R. Kelly over vermeend misbruik van meerdere vrouwen, waarvan er een aantal minderjarig zouden zijn op het moment van misbruik. Nu is er een update over een nieuwe vermeend slachtoffer van de R&B-zangr.

Een vermeend slachtoffer van R. Kelly - die al sinds 2019 vast zit - vertelde donderdag in de rechtbank in Chicago dat de zanger haar heeft misbruikt toen ze minderjarig was, maar liefst honderden keren. Ze is de voormalig peetdochter van Kelly, die in de seksvideo te zien is die tijdens het proces tegen de zanger in 2008 als bewijs werd opgevoerd. De nu 37-jarige vrouw gaf haar verklaring onder het pseudoniem Jane en is belangrijk in het proces tegen Kelly dat op 15 augustus van start ging. 

Betaald om niet te getuigen

Jane vertelt dat zij al op 14-jarige leeftijd voor het eerst seksueel contact met R. Kelly had. Ze zegt dat ze in die tijd samen met andere minderjarige vrouwen seks met de zanger had, maar liefst "honderden keren", zo vertelt ze de rechtbank. Er werd in 2008 gezegd dat R. Kelly slachtoffers had gemanipuleerd en betaald om niet te getuigen. Dat zou er toe hebben geleid dat hij destijds werd vrijgesproken van seksueel misbruik van minderjarigen en het maken van kinderporno.

Misbruik in de kerk

Tijdens haar getuigenis vertelde Jane dat zij en de zanger elkaar hadden ontmoet tijdens een gospelconcert bij haar kerk, toen Jane pas 12 of 13 was en de leadzangeres van een band. "Het maakte me blij dat zo'n succesvol persoon zei dat ik talent had." Daarna ontmoette ze hem vaker en dat leidde altijd tot seks. Eind juni werd R. Kelly in New York al schuldig bevonden voor onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken. De zanger werd hiervoor veroordeeld tot een celstraf van dertig jaar.

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top