Fashion

Styliste Catherine Baba in jury Lichting 2011

Elk jaar organiseert G-Star de modeshow Lichting. Dit om getalenteerde, net afgestudeerde ontwerpers in de spotlight te zetten tijdens de Amsterdam International Fashion Week tegenover een internationale modejury, waar styliste en stijlicoon Catherine Baba zich dit jaar onder bevond. Sanne Schepers ging er met de hoofdprijs vandoor.

Catherina Baba

Om de talenten van Lichting 2011 te beoordelen maakte Internationale topstyliste Catherine Baba deel uit van de jury. Met opdrachtgevers waaronder het modehuis Chanel en tijdschriften als Vogue en Vanity Fair weet de uit Australië afkomstige Parisienne hoe mode in elkaar steekt. De punten die zij meenam in haar juryrapport waren de functionaliteit, authenticiteit en afwerking van de collectie. Aan al die punten voldeed Sanne Schepers het beste.

Sanne Schepers Lichting 2011 Sanne Schepers Lichting 2011

Sanne Schepers Lichting 2011

Met haar collectie ‘Twisted Twinset’ waarvoor ze experimentele variaties ontwierp op de twinset; een kledingstuk bestaande uit een top en vest in één werd ze uitgeroepen tot winnares door een internationale modejury. Daarom won ze niet alleen de ‘G-Star RAW Talent Award’, maar ook een bedrag van €10.000,-en een plekje voor haar collectie tijdens de internationale catwalk presentatie van G-Star RAW in Berlijn.

De modejury was ook onder de indruk van de andere ontwerpers. And so are we! De collecties die het meeste zijn bijgebleven zijn die van Jenny Kloszynski, Amber Sophie Smidt en Menno Voortman.

(Door: Evelien)

(Foto's: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top