Fashion

Daite by Tessa Koops @ AIFW

De zaterdagavond werd voor Fashionscene afgesloten met een show van Daite by Tessa Koops. De beste show van de dag en heel belangrijk: de beste goodiebag van de Fashion Week…

 

Tja, als al de hele dag rondom de witte Fashion Week-tent op het Museumplein rondhangt, wil je natuurlijk wel een show hebben die de fashionable week met vlag en wimpel afsluit. Dat is gelukt. Daite by Tessa Koops: ik ben fan!

Daite by Tessa Koops Daite by Tessa Koops

Jassenproducent Berghaus deed er goed aan om Tessa Koops voor zijn merk Daite te laten ontwerpen. Ze doet het zelfs zo goed dat de merknaam is veranderd in Daite by Tessa Koops. Een goede zet dus. De show waarin de ontwerpster haar zomercollectie presenteert is er eentje om te onthouden. Ze trapt af met trendy regenjassen (met Umbrella van Rihanna op de achtergrond) in verschillende stofjes en printjes. Tessa wist zeker dat het een regenachtige zomer zou worden. Vooral de zwarte lak jas en de trenchcoats met ruitjes in verschillende kleuren zijn erg verleidelijk. En een hippe paraplu plus bijpassende hond (so cute) mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Laat die stortregen maar weer komen. Met een echte Tessa Koops laat ik mijn dag niet verpesten.

Daite by Tessa Koops Daite by Tessa Koops

Daite by Tessa Koops Daite by Tessa Koops

Verder zien we veel dierenprintjes in korte jurkjes en tunieken. Niet echt vernieuwd, dat hebben we al zo vaak gezien, maar de zogenaamde stripboek-outfits maken het helemaal goed. Op de catwalk verschijnen supervrolijke prints in joggingbroeken, jurken en capuchontruien: alsof er een hele bak stripboeken is opengeslagen. Dat afgemaakt met tassen waarin de print in terugkomt. Erg leuk Tessa! Daar ziet deze Fashionscene-girl zich wel achter het bureau mee zitten, terwijl ze dit stukje tikt. En niet alleen de vrouwen komen aan bod, zo hier en daar zien we ook nog een mannelijk model. Eén tip: dat hadden er best iets meer mogen zijn, want ze vallen nu een beetje uit het gehele plaatje.

Daite by Tessa Koops

Wat we niet op de catwalk zagen, kunnen we wel op de site zien: Tessa Koops heeft nog meer voor ons in petto. Wat dacht je van sexy tuniekjes, satijnen Chinese jurkjes en romantische jassen? Ik word hier in ieder geval erg vrolijk van. Dan heb ik het nog niet eens over die geweldige goodiebag, de beste van de hele dag. Goed gevuld met een mierzoete parfum, een flesje Martini, een mango-creme, twee toilettasjes en ga zo maar door.

Een goede afsluiting van mijn Fashion Week dus. Volgend jaar weer? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top