Fashion

10x opvallendste beauty trends van 2011

Dagelijks vertellen we je wat de modewereld ons allemaal te bieden heeft, maar ook voor bijzondere beauty trends en nieuwtjes ben je bij ons aan het juiste adres. In alweer de laatste top 10 van dit jaar vind je de meest opvallende beauty trends van 2011!

Snoepwinkel

Zoete kleurtjes als roze, geel en blauw waren in 2011 niet alleen populaire modetinten, ook de lokken van sommige modellen kregen een fel kleurtje mee. Voor inspiratie waren de ogen van beauty liefhebbers met name gericht op model Charlotte Free en haar knalroze kapsel. Zij liep onder meer in shows van Manish Arora, Marchesa, Jeremy Scott en Vivienne Westwood.

Rupsje Nooitgenoeg

De pincetten mochten even met rust worden gelaten, want in 2011 was de borstelige wenkbrauw een grote hit! Zo waren er tijdens de shows van Jean-Paul Gaultier, Derek Lam, Narcisco Rodriguez en Joseph Altuzarra genoeg modellen te spotten met full brows. Daarnaast trotseerden vele actrices rode lopers met volle wenkbrauwen, al waren deze natuurlijk - net als in het geval van de models - netjes bijgehouden. Wenkbrauwen in holbewoner style zullen nooit hip worden.

10x meest opvallende beauty trends van 2011 collageI

Discodip

Voor de mensen die niet ál hun haar durfden te verven of simpelweg niet uit één kleur konden kiezen, was er gelukkig de dip dye haartrend. Populaire blogs stonden er bomvol mee, Lady Gaga en Nicki Minaj dipten er flink op los en ook hippe actrices als Kate Bosworth showden ons maar al te graag hun gekleurde punten. Aangezien de haren het op deze manier flink te verduren krijgen, hebben we zo'n vermoeden dat de verfgrage dames in 2012 een kleurpauze inlassen.

10x opvallendste beauty trends van 2011 dip dye haar lady gaga

Kunstlippen

Deze beauty trend hadden we met name te danken aan de Britse Jessie J. De zangeres gooide er het afgelopen jaar moeiteloos loepzuivere riedeltjes uit, terwijl haar lippen waren volgeplakt met studs, strass steentjes en andersoortige versiersels. Als het niet zo verdomd veel werk (en gevaarlijk?) zou zijn, zouden we het zeker eens proberen.

10x opvallendste beauty trends van 2011 lip art jessie j

Spiderwoman

Als make-up guru Pat McGrath zegt dat iets een trend wordt op beautygebied, dan mag je aannemen dat dat ook gaat gebeuren. Deze dame 'doet' namelijk alleen de allergrootste shows tijdens de internationale fashion weeks. Toch moesten we even slikken toen we de spider lashes bij onder meer Gucci, Chloé, Lanvin en Versace zagen. In 2011 waagden onder meer celebs als Beyoncé, Miley Cyrus en Natalie Portman zich aan deze trend. Hupsakee, daar kan nog wel een laagje mascara bij!

10x opvallendste beauty trends van 2011 spider lashes

Ingewikkeld

Heidi, eat your heart out! De vlecht over het gehele hoofd was in 2011 één van de hotste kapsels die je kon dragen. Onder meer Sienna Miller, Lauren Conrad en de modellen bij Jason Wu hadden hun lokken op deze schattige wijze ingevlochten. En was je vlecht mislukt? Dan gooide je er gewoon wat gel in en streek je al je haren strak naar achteren. Ook harstikke hip.

10x opvallendste beauty trends van 2011 braid

Ik klauw van jou

De puntige pedicure kwam dankzij nachtegaaltjes als Rihanna, Lady Gaga, Beyoncé en Fergie al in 2010 in the picture, maar in 2011 werd deze nageltrend mogelijkerwijs nóg hotter. Zowel bij bekende (Dior) als minder bekende modehuizen (Behnaz Sarafpour, Jen Kao) kregen de nagels van modellen een hoekig uiterlijk, bij voorkeur in combinatie met een moon pedicure. Miauw!

10x opvallendste beauty trends van 2011 pointy nails rihanna

Shine, shine, shiiiine!

Schitterend vonden we 'm, die metallic trend. Want was die metallic jurk of jas een te grote investering, dan smeerde je gewoon wat shiny beauty spul op je ogen, lippen of nagels. Gespot bij onder meer: Anna Sui, Behnaz Sarafpour, Donna Karan, Rodarte en Thakoon.

In het oog springend

Het mag duidelijk zijn: 2011 draaide zowel fashion als beauty wise om feller dan felle kleuren. Dus kregen ook de ogen alle kleuren van de regenboog mee. De oogleden waren bij shows van Dior, Oscar de la Renta, Marc Jacobs en Marni ingekleurd met tinten als paars, geel, groen, oranje en roze. Dit ging vaak in combinatie met minstens zo felle lippen. Leuk voor op de catwalk of rode loper, ietwat hysterisch voor het dagelijks leven.

10x opvallendste beauty trends van 2011 collageII

Zo trots als een pauw

Gucci deed het er tof uitzien, Snooki van Jersey Shore en Ke$ha zorgden ervoor dat we gingen twijfelen. We hebben het hier over veertjes in de haren. Subtiel in het haar verwerkt ziet het er leuk uit, maar we laten deze trend toch maar aan ons voorbij gaan.

10x opvallendste beauty trends van 2011 veren in haar selena gomez

Welke beauty trend zou jij wel in 2012 terug willen zien?

Sluit 2012 op fashionable wijze af met deze lijstjes!

- 10x grootste modemomenten van 2011

- 10x meest spraakmakende covers van 2011

- 10x best dressed dames van 2011

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top