Fashion

Fashionscene's favoriete fashion apps

Op Fashionscene houden we je graag op de hoogte van ieder technisch hoogstandje dat ook maar iets met mode te maken heeft. Na de introductie van steeds meer iPhone applicaties, is het tijd voor een overzicht met onze favoriete fashion apps. En het mooie is: deze zijn allemaal gratis!

Vele fashion insiders - van designers en tijdschriften tot winkelketens en websites - hebben hun eigen applicatie, die je kunt downloaden in de App Store op je Iphone, Ipad of Ipod touch. Dus ben je in het bezit van zo'n handig apparaatje en heb je de app van Fashionscene al afgestruind? Blijf dan via deze fashionable apps op de hoogte van alle andere ins and outs op modegebied.

diane von furstenberg app

Digibeten als Alber Elbaz van Lanvin zitten er gerust tussen, maar de meeste designers zijn helemaal bij de tijd met hun eigen app. Onder meer Diane von Furstenberg, Stella McCartney, D&G, Gucci, Chanel, Ralph Lauren en Fendi creërden voor hun fans allemaal een Apple applicatie. Door deze te downloaden heb je toegang tot onder andere store finders, unieke backstage filmpjes en al het andere dat je over het merk wilt weten.

style.com app

Zowel voor, tijdens, als na de internationale fashion weeks is de fashion app van Style.com een geweldige tool om toegang te krijgen tot alle catwalk & red carpet foto's, reviews en exclusieve interviews. En vergeet niet voor de Look of the day te stemmen!

glamour ask a stylist app

Er zijn zelfs apps die als je stijladvies kunnen geven! Bij gebrek aan outfit inspiratie kun je terecht bij Ask A Stylist, een app die op poten is gezet door de Amerikaanse Glamour. Maak een foto van het item of de outfit waar je je vraagtekens bij zet en upload de foto samen met de vraag die je erover hebt. Er wordt beloofd dat je binnen vijftien minuten een antwoord op je prangende stijlvraag ontvangt. Je kunt zelf kiezen van welke stylist je het liefst kledingadvies krijgt.

the sartorialist app

Scott Schuman, beter bekend als The Sartorialist, kan als één van de meest favoriete streetstyle bloggers natuurlijk niet achterblijven wat betreft technische snufjes. Met de Sartorialist app blader je op je gemak door alle prachtige foto’s die hij maakt van bekende en minder bekende stijliconen. Meteen een overzicht van alle streetstyle blogs that matter paraat hebben? Met de app van Chicfeed is dat zo gefikst.

ishoes en ibags collage

De naam iShoes zegt eigenlijk al genoeg. Met keuze uit meer dan 50.000 (!) schoenen, kom je door te zoeken op merk of type schoen al snel terecht bij jouw perfecte paar. Zet 'm vervolgens op je wenslijstje of hou 't - mocht het een onbetaalbaar paar zijn - bij wegzwijmelen. Als een door jou geselecteerd paar shoes in de sale gaat bij één van de aangesloten winkels, krijg je een waarschuwing binnen. Hoe handy! En ja hoor, er bestaat ook een iBags app.

Over deze iPhone applicaties schreven we al eerder: H&M, Zara, Donna Karan en de Nederlandse Elle en Grazia.

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top