Fashion

Cynthia H Designs

Cynthia H Designs is een nieuw accessoiremerk. Cynthia Holvey, de vrouw achter de sieraden, put haar inspiratie uit de persoonlijke groei die zij doormaakte na een moeilijke periode in haar leven. Een tijdperk dat deze uit Los Angeles afkomstige designer, nu uitdrukt in haar sieraden!

Over Cynthia Holvey

Cynthia is het nichtje van George Clooney en groeide op tussen de celebrities en andere creatieve geesten. Cynthia's liefde voor mode begon al op zeer jonge leeftijd. Ze verslond als kind al alle modebladen en wist alles van de nieuwste trends.

Op 12-jarige leeftijd verhuist Cynthia naar Long Beach. Na haar high school eindexamen volgt zij lessen op UCLA en slaagt vervolgens ook voor het Fashion Institute of Design and Merchandising. Nog maar 16 jaar jong werkt ze al in een boetiek in Long Beach. Begin jaren ’80 komt haar carrière goed op gang en kan ze aan de slag bij Charles Jourdan, in die tijd één van de hipste boetieks van Beverly Hills,. In 1982 breekt ze echt door met haar werk voor Joan and David Shoes. Een aantal jaren later, in 1989, laat Allen Schwartz zijn oog op de ontwerpster vallen en stelt haar aan als hoofdinkoper accessoires en celebrity stylist voor ABS Clothing Company.

Haar succesvolle carrière verschafte haar toegang tot vele A-list celebrity party’s, drank en veel drugs. De pijnstillers waren slechts het begin van een neerwaartse spiraal. Inmiddels verslaafd aan drugs, was het onmogelijk om haar carrière nog te combineren met de donkere kant van haar leven…

In januari 1995 veranderde Cynthia’s leven. Haar ouders wisten haar ervan te overtuigen om in rehab te gaan. Een jaar later was ze als herboren en stopte ze haar hervonden creativiteit, liefde voor mode en persoonlijke kracht in Cynthia H Designs, een lijn met lederen handtassen, riemen en cuffs.

Om te vieren dat ze 10 jaar clean was, creëerde ze een lijn met krachtige ‘message bracelets’ geïnspireerd door zinnen die ze leerde tijdens haar spirituele bewustwording. Nu, drie jaar later, zijn deze armbanden meer dan gewoon een modeaccessoire!

De collectie

Denk aan de old-school armband met schakels en plaat met ruimte voor een gravure, giet dit in een jasje van nu en je krijgt de inspirerende armbanden van Cynthia H Designs. De armbanden zijn gemaakt van kalfsleer en hebben een stoere nikkelvrije metalen plaat waarop positieve inspirerende boodschappen te lezen zijn, waaronder ‘make the impossible possible’, ‘celebrate life’ en ‘keep the faith’. Ze zijn verkrijgbaar in kleuren, maten en teksten maar het is ook mogelijk om je eigen samenstellingen te kiezen. Liever een eigen tekst? Dat kan ook!

Zo zijn er ook nog de love bangles. Deze geëmailleerde bangles zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: één met vier van Cynthia’s messages onder elkaar en één met een enkele boodschap. Verder wordt de collectie aangevuld met een karma bracelet, een karma necklace, een coin bracelet, power ring bracelet en power ring keychain.

Alle designs zijn te bestellen via www.cynthiahdesigns.nl. Prijzen variëren van € 20 voor een coin bracelet tot € 112,50 voor een armband met eigen tekst. (Monique)

Deel dit artikel
Back to top