Interior

9 x items die jouw interieur nét even wat cooler en persoonlijker maken

Een huis is maar een huis als jij je er niet thuis voelt. En een mooie en gezellige leefruimte kan jou dat extra stukje comfort geven waardoor jij je er helemaal in je nopjes voelt. Het zit 'm soms in de kleine dingen die je toevoegt.

Wij hebben daarom 9 tips voor je waarmee je jouw stulpje persoonlijk en leuk maakt. 

1. Souvenirs van leuke reizen en tripjes
Niets zegt meer over jou dan waar je op vakantie bent geweest. Of het een kussenhoesje is uit India of een poster van een mooie tentoonstelling of voorstelling die je gescoord hebt tijdens een stedentrip: het zijn die dingen die je huis persoonlijk maken en je terugbrengt naar de leuke herinneringen van toen.


2. Mooie en fijne handzeep
Je wast je handen vaker dan je denkt en als je een mooie én fijne handzeep in de keuken, het toilet en de badkamer hebt staan dan is het meteen ook even een verwenmomentje. Onze favorieten zijn die van Marie Stella Maris, Meraki en Aesop.

Vloeibare Zeep bij Marie-Stella-Maris.com

3. 'Objecten'
Dit klinkt een beetje vaag maar denk hierbij aan iets van kunst (anders dan een schilderij) of iets anders wat een andere dimensie is op of in jouw kast. Het valt op, heeft karakter en zegt iets over wat je mooi vindt.


4. Dekens met een grove structuur
Er is bijna niets fijners dan 's avonds wegkruipen onder een deken op de bank om jouw favoriete serie te kijken met een kop thee. Grove dekens zijn fijn hiervoor maar dankzij de structuur is het ook echt een statement piece in jouw woonkamer.

Tricot deken met structuur banen bij ZaraHome.com

5. Een lamp die een eyecatcher is
Lampen met een 'doorsnee' design kennen we allemaal wel en kijkt niemand echt langer naar dan een seconde. Een unieke lamp kan gesprekken oproepen en laat duidelijk zien wat jouw smaak is.


6. Koffietafelboeken
Een grote tafel of bijzettafel zijn de ideale plekken om prachtige boeken tentoon te stellen. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar reflecteert ook wie jij bent: wat vind jij mooi en belangrijk?

Loewe koffietafelboek bij Mendo.nl

7. Groen
Hoewel je ook kan overdrijven als het op groen aankomt, zijn wij zeker voor planten en bloemen in huis. Het laat de ruimte minder kil lijken en voegt leven toe. Verzorg het wel goed: vies water in een vaas en halfdode planten vindt niemand prettig om naar te kijken.


8. Opvallende spiegels
Een spiegel is een soort van 'noodzakelijk kwaad' maar kan ook een blikvanger zijn in je huis. Ga voor een gekke vorm of een heel groot of klein exemplaar. 

Ronde houten spiegel bij Zarahome.com

9. Een item met geschiedenis
Het allerleukste is natuurlijk als je via familie aan het item hebt kunnen komen waar een verhaal aan vast zit. Het geeft de ruimte karakter en het valt op: mensen willen vaak weten wat de geschiedenis is van een stuk.

Beeld: H&M, Zara Home, Mendo, Marie-Stella-Maris, Historiska Hem, Entrance Makleri, Fantastic Frank

Deel dit artikel
Back to top