Fashion

Interview: Modeduo LA Sisters

Met het superstoere kledingmerk LA Sisters timmeren modezusjes Amber en Loïs Wattimena inmiddels aardig aan de weg. 60 verkooppunten in twee jaar tijd en celebs als Kim Feenstra, Tess Milne en Yolanthe Sneijder-Cabau werden al in hun ontwerpen gespot. Maar wist je dat Amber en Loïs nog maar 18 en 16 jaar oud zijn? Tijd om deze meiden wat beter te leren kennen!

Vertel, hoe, waarom en wanneer zijn jullie LA Sisters begonnen?
Eigenlijk was het altijd al onze droom om een eigen kledinglijn te beginnen. We hebben allebei een passie voor mode en van jongs af aan zijn we bezig met trends en shoppen. Tijdens onze vakantie in Los Angeles een paar jaar geleden kregen we veel complimentjes over onze kledingstijl en raakten we pas echt geïnspireerd. Als anderen onze kledingstijl zo leuk vinden, waarom beginnen we dan niet zelf een kledinglijn? LA Sisters staat dan ook voor de afkorting van de stad waar het begon en voor onze voornamen. LA meets LA.
Twee jaar geleden zijn we heel klein begonnen, met slechts een paar ontwerpen. Daar kregen we gelijk veel positieve reacties op en de bestellingen stroomden binnen. Sindsdien zijn we flink gegroeid!

Hoe omschrijven jullie LA Sisters in een paar woorden?
Trendy, girly en sophisticated. Het is precies onze eigen stijl: we ontwerpen wat we graag willen dragen en wat we ook daadwerkelijk gaan dragen als het eenmaal geproduceerd is. We maken vaak een lijst met items die wij missen bij andere merken en verder laten we ons inspireren door fashionshows en de stad Los Angeles.


 


Hoeveel verkooppunten heeft LA Sisters momenteel?
Momenteel hebben we ongeveer 60 verkooppunten. Echt ontzettend veel, vooral als je bedenkt dat we vorig jaar nog helemaal door het dolle heen waren toen we 20 verkooppunten hadden.

Zitten jullie nog op school? Hoe combineren jullie dat met het werk voor LA Sisters?
Amber heeft vorig jaar haar vwo-diploma behaald en is toen aangenomen bij de Fashion Academy in Amsterdam. Toch heeft ze er voor gekozen om niet te gaan studeren, zodat ze fulltime aan LA Sisters kan werken. Ik (Loïs) zit nu in de vijfde klas van het vwo. In mijn vrije uurtjes werk ik vrijwel altijd aan LA Sisters. Daarnaast hebben we twee werknemers in dienst, die ons helpen met de verkoop.

Jullie zijn pas 16 en 18 jaar en onder andere Kim Feenstra is al gespot in LA Sisters, hoe zijn jullie op zo’n jonge leeftijd al zo succesvol geworden?
Door héél hard te werken en ons doorzettingsvermogen komen we steeds een stapje dichter bij onze droom. We zijn heel gemotiveerd om die droom te verwezenlijken. We zijn nog steeds flabbergasted als bekende mensen zoals Kim onze kleding dragen. Elke dag staan we weer versteld van hoe ver we eigenlijk al zijn gekomen!

Waar zijn jullie het meest trots op?
Waar we toch wel heel erg trots op zijn, is dat we sinds kort een eigen showroom hebben. Ook zijn we heel trots op het groepje ‘fans’ dat we nu al hebben gecreëerd. Niet dat ze ’s nachts voor ons huis staan te schreeuwen, maar we worden wel regelmatig aangesproken door meiden die ons herkennen. Ze zien ons als voorbeeld en dat blijven we toch wel heel erg speciaal vinden.

Hebben jullie nog toekomstplannen en/of dromen?
We zouden dolgraag een eigen LA Sisters winkel willen openen en als het even kan willen we dit op locaties als Los Angeles en Ibiza doen. Verder zien we wel wat er op ons pad komt. We gaan in ieder geval zo lang mogelijk genieten van deze droombaan!

Bekijk en shop de collectie van LA Sisters hier

Tekst: Mara Ruijter

Deel dit artikel
Back to top