Fashion

Interview: Blake Lively over mode, vrije tijd en Anna Wintour

Actrice Blake Lively is booming. Als dochter van twee acteurs kon het eigenlijk al niet anders dan dat deze blonde schone ook zou gaan acteren. Behalve actrice is ze ook het gezicht van modelabels als Gucci en Chanel. Tijd om haar eens aan de tand te voelen!

 
"Anna Wintour is mijn levenscoach"

 
Hoe was het om al die grote ontwerpers te mogen ontmoeten tijdens Paris Fashion week?
“Wow, Het voelde als een ware droom. Het was ongelofelijk.  Weet je, ik sprak met Anna Wintour over verschillende modehuizen die ik bewonder. En ze zei: “ Nou oke, waarom ga je niet met mij mee en ik zal je kennis laten maken met de ontwerpers’.  Ik dacht meteen dat ik niet weg kon van de Gossip Girl set, maar gelukkig kreeg ik diezelfde week een telefoontje dat we zouden gaan draaien in Parijs. Anna is nu echt een levenscoach voor mij. Ze is een inspiratiebron en ik ken niemand die zo hard werkt als zij. Ze heeft oog voor talent. Ik ben zo blij dat ze mij onder haar hoede heeft genomen."
 
En Karl Lagerfeld?
“Ik leerde Karl een paar dagen voor de Chanel couture show kennen. Op de dag van de show stond ik samen met Anna op backstage. Toen ik weg wilde gaan, zei hij,: 'Nee niet gaan, bekijk de show vanaf hier." Niet te geloven, Karl wil dat ik met hem de show bekijk!" Karl zelf is krachtig en iconisch, maar is hij is ook vriendelijk en warm. Hij geeft je aandacht en luistert goed naar wat je zegt. Na de show mocht ik trouwens met Christian Louboutin mee naar een bruiloft van een vriend van hem. dat zal ik nooit meer vergeten"

karl lagerfeld blake lively

Blake met Karl Lagerfeld
 
En Christian Louboutin heeft schoenen naar je vernoemd!
"Ja geweldig he? Christian zei ooit tegen me: "Ik denk dat het leven magisch moet zijn. Het is veel makkelijker om gelukkig te zijn dan om stil te staan bij negatieve dingen. Ik kies ervoor te leven in een sprookje. Ik hou er van. Ik hou van magie.”
 

"Ik zal nooit een stylist inhuren"

 
Je wordt door veel mensen gezien als een stijlicoon, hoe voel je je daarover? Denk je dat mensen jou liever zien op het gebied van mode dan acteren?
“Ik ben opgegroeid met een moeder en zussen die allemaal model zijn. Mode is dus altijd al belangrijk voor me geweest. Fashion inspireert en prikkelt mij, maar het is maar een deel van mijn werk. Ik ben tien maanden per jaar op televisie te zien in een serie die voor een groot deel bepaald is door mode. Daar moet ik ook rekening mee houden als ik op de rode loper verschijn. De andere 2,5 maand kan ik een film maken en daarmee wil ik echt laten zien dat ik een actrice ben."
 
Doe je je eigen styling?
"Ja. Ik snap dat er mensen zijn die niet van mode houden en een stylist inhuren, maar ik hou zoveel van mode dat ik nooit een stylist in zal schakelen."

interview blake lively

Blake voor Gucci
 

Ben je close met je familie?
"Het zijn mijn beste vrienden. Ze zijn allemaal opgegroeid in deze industrie, maar het is wel altijd hun werk geweest en niet hun levensstijl. Dat is bij mij ook zo, als ik thuis ben dan kook ik heel graag. Ik neem echt de tijd voor mijn vrienden en familie. Mijn vrienden zijn over het algemeen ook geen model of actrice; ze zijn kunstenaars, advocaten of ze werken in de financiële wereld."
 
Wat zijn je favoriete beautymerken?
“Kerastase, Chanel, Yves Saint Laurent en Armani”.
 
En je favoriete jeansmerk?
“Ik hou van J Band jeans”.
 
En je favoriete film?
“Wizard of Oz.”
 
De film Savage met Blake Lively draait nu in de bioscoop!

Deel dit artikel
Back to top