Fashion

Interview: model Irene Hiemstra over Doutzen & NYC

Irene Hiemstra is hard op weg het nieuwe Nederlandse topmodel te worden. De 20-jarige stond model voor onder andere Prada, Vogue Italia en Interview. Net als Doutzen Kroes is Irene afkomstig uit Friesland én staat ze bekend om haar blonde lokken en volle lippen. Met WWD sprak het model over Doutzen, werken met Steven Meisel en New York.
 
Wat zijn je favoriete dingen om in New York te doen?
“I like Times Square. Ik weet niet waarom mensen het haten. Ik loop er gewoon rond en ga naar restaurants of naar de bioscoop.”
 
Hoe ben je je modellencarrière begonnen?
“Ik stuurde mijn foto’s naar een bureau in Nederland, omdat ik zag dat Doutzen Kroes een topmodel was geworden en ik dat ook wilde.”
 
Heb je Doutzen ooit ontmoet?
“Ja, één keer. Dat was bij mijn moederbureau in Nederland. Ik zei: ‘Hallo,’ en toen was ze weer weg.”
 
Was je compleet starstruck?
“Niet echt. Het ging van: ‘Oh, ik heb net Doutzen Kroes gezien..’ Ik was een beetje excited, maar ze is ook maar een mens.”

Irene Hiemstra model WWD interview Doutzen Kroes Steven Meisel Prada Miu Miu Vogue China Vogue Italia
Irene Hiemstra voor Prada
 
Je hebt net een editorial met Vogue China geschoten - hoe ging de shoot?
“Het was buiten New York op een strand. Ik droeg zomerkleding. Het was erg koud - I was freezing my ass off! We begonnen om 3.45 uur ‘s ochtends.”
 
Hoe voelt het om jezelf in print te zien?
“Ik ging een keer naar Singapore voor werk en mijn Prada campagne was daar overal te zien. Nadat ik vertrokken was sms'ten mijn vrienden uit Singapore me: ‘Nu mis ik je omdat ik je gezicht iedere dag zie.’ Dat was best grappig.”

Hoe was het om aan de Prada campagne te werken?
“Ik was een beetje zenuwachtig voor de shoot, omdat Steven Meisel zo beroemd is. Maar werken met hem is fijn, hij zei hoe je moest poseren en hoe je je handen moest houden en zo. Dus het was best makkelijk.”
Deel dit artikel
Back to top