Fashion

Deze klassieke sieraden zou iedereen die 30 jaar of ouder is moeten hebben

Deze klassieke sieraden zou iedereen die 30 jaar of ouder is moeten hebben

Hoewel het leuk is om met de trends op sieradengebied mee te gaan, is niet elk type item een lang leven beschoren. Mocht het sieraad nog in goede staat zijn, dan is het verstandig om deze nog te bewaren - ook al is de trend over - want vaak maken ze binnen een paar jaar weer een herintrede. Geef er alleen vooral niet te veel geld aan uit. Waar je absoluut wél in mag investeren, zijn de klassiekers als het aankomt op de sieraden. Maar wat zijn deze? Wij helpen je graag een handje!

1. Het horloge met de leren band

Een klassieke kast voorzien van een mooi leren bandje, bijvoorbeeld uitgevoerd in zwart of bruin glad leer, doet het qua horloges altijd goed. Verkrijgbaar in meerdere stijlen - denk bijvoorbeeld aan minimalistisch of klassiek - is het iets wat iedereen mooi vindt en altijd goed te combineren is met elke outfit.

2. Sieraden met parels

Parels zijn nu erg trendy en dan met name de variant in de grillige vorm. Komt dat even mooi uit want parels horen wat ons betreft echt in het rijtje van klassiekers thuis. Investeer gerust in een paar mooie pareloorbellen of een ketting: je zal er je hele leven plezier van hebben.

3. Bangles

Met een set solide armbanden zit je ook altijd goed. Ze geven je outfit een chique touch en omdat ze tijdloos zijn, kun je ze altijd dragen. Ga voor de variant in jouw favoriete kleur. Simpele exemplaren zijn overigens niet altijd recht, ga bijvoorbeeld voor een minimalistisch type in een golvende vorm. 

4. Het horloge met een metalen band

Van oorsprong werd dit sieraad - één van de populairste in de categorie dames horloges - voornamelijk gedragen tijdens de avonduren, maar nu is het algemeen geaccepteerd om deze ook overdag te dragen. En dat komt mooi uit want wij zijn dol op dit tijdloze horloge!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucardi (@lucardi_juwelier) op

5. De designer broche

De laatste jaren zie je dit type sieraad vaak terugkomen bij influencers maar eigenlijk is deze niet weg te denken uit je sieradencollectie: de broche (en dan het liefst een designer variant). Met een beetje mazzel kun je deze vintage op de kop slaan en als je heel erg mazzel hebt, dan heb je die misschien wel gekregen als 'erfstuk' van je moeder of tante.

6. Diamanten studs

Diamanten zijn natuurlijk iets waarin je moet investeren maar je zit er altijd goed mee. Het past bij alles wat je draagt en, als ze niet overdreven groot zijn, kun je elke moment van de dag ermee de deur uitgaan.

7. De cocktail ring

Een opvallende ring: het is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar tijdens een avondje uit of speciale gelegenheden is dit wel het item waarmee je hoge ogen gooit. 

8. De hanger in de vorm van een munt

In een zomergarderobe is de ketting met daaraan een hanger in de vorm van een munt niet weg te denken. Hiermee kun je namelijk een simpel t-shirt of een basic blouse altijd een mooie upgrade geven. Wedden dat je 'm elk jaar gaat dragen als het warm weer is (en misschien ook wel daarvoor en daarna)?

9. Creolen

Of zilver of goud nou je favoriete uitvoering is: met ronde oorbellen zit je altijd goed. Verkrijgbaar in meerdere groottes en uitvoeringen (van simpel tot gedetailleerd), is het iets wat niet te missen is in jouw sieradengarderobe.

10. De schakelarmband

Ook zo een item waarmee je een statement maakt maar wél klassiek genoeg is om vaker te dragen. De schakelarmband is in talloze varianten te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan ronde of hoekige lussen, maar zal je outfit altijd naar een hoger niveau tillen. 

11. De lange ketting in de perfecte lengte

Dit is hét sieraad om een elegante hals te creëren. Ieder zijn nek en borst is anders. De truc voor het vinden van de perfecte lange ketting, is dat deze net boven het randje van je beha valt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucardi (@lucardi_juwelier) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top