Fashion

Rachel Zoe's kleding opruimtips

‘Als je van mode houdt, moet je er ook op de juiste manier mee omgaan', zo zegt Rachel Zoe. Daarom komt de styliste met een aantal handige kleding opruimtips.We zetten ze voor jou onder elkaar.

‘Als styliste vind ik dat je met respect om moet gaan met kleding, schoenen en accessoires. Dat wil zeggen: jurken netjes opgehangen, schoenen in gelabelde schoenendozen en sieraden in diverse lades waarin je ze goed kunt zien. Dit ziet er niet alleen netjes uit, maar zorgt er ook voor dat je sneller klaar bent met het samenstellen van een nieuwe outfit. Want we weten allemaal wel hoe verschrikkelijk het is om een half uur kwijt te zijn aan het zoeken naar die ene hak of dat ene truitje’, aldus Rachel Zoe.

Om je te helpen jouw mode-items zo goed mogelijk te organiseren, geeft Rachel je enkele tips:

  • Plak aan de buitenkant van je schoenendozen een foto van het paar dat erin zit.
  • Hang je kleding op kleur of (als je echt veel kleding hebt) op merk en op item.
  • Past jouw kleding maar net in je kast? Verruil je brede hangers dan voor smalle, het scheelt veel ruimte.
  • Als je je sieraden weg stopt in dichte dozen kun je je mooiste sieraden zomaar vergeten. Kies, om dat te voorkomen, voor glazen of andere doorschijnende opbergplekken voor je sieraden.
  • Als iets vies is, hang het dan niet terug in de kast. Was alles eerst uit.
  • Hang je winterkleding in de zomer in een kledinghoes om het te beschermen (tegen stof en motten).

Dus dames, het is nooit te laat voor een grote lente-opruimactie (bij mij moet ook nog het nodige gebeuren hoor). Aan de slag!

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top