Fashion

Detox your springwardrobe

Het zonnetje is eindelijk doorgebroken en dus is het tijd om je kledingkast eens goed op te ruimen. Maar gooi geen dingen weg als je er zelf nog wat leuks van kan maken! Stylisten Phillip Boch en Elle Werlin geven een paar goede tips waarbij recyclen, repareren en vernieuwen de sleutenwoorden zijn.

1. Begin met het beoordelen van het recyclegehalte van je zomerkleren. Met

een paar schoudervullingen is een jasje zo weer trendy. Laat donkere

kleuren achterwege, deze zomer gaan we voor lichte pasteltinten en veel

wit.

2. Een paar studs, niet teveel, staan goed op een leren kledingstuk. Focus je

opnieuw op de schouders. Vervang oude knopen door een paar mooie nieuwe, of

fleur een oud shirtje op met wat diamantjes.

3. Volgens Elle komt de boho stijl deze zomer terug, met op Sienna Miller

geïnspireerde rokjes. Lange rokken maak je wat korter. De overgebleven stof hergebruik je bij een shirt of broek om hetzelfde shabby-chic effect te creëren.

4. Als je zelf niet zo handig bent, ga dan op zoek naar een goede kleermaker. Kijk op internet en ga langs om advies te vragen.

5. Maak een stapel met alles wat aan reparatie toe is, controleer voornamelijk riemen en schoenen. Beide stylisten raden aan om nieuwe zolen in schoenen te laten zetten voordat je ze opnieuw gaat dragen.

6. Onthoud dat dure items het altijd waard zijn om gerepareerd te worden.

7. Ruim kleding niet ongewassen of kapot op. En was kwetsbare stoffen zonodig met de hand. 8. Na al dat recyclen en repareren is het tijd om drie onmisbare en betaalbare items aan je kledingkast toe te voegen. Boch’s advies is: een asymmetrisch item – een één schouder top of jurk. Daaraan toe voegt hij een opvallend accessoire, bijvoorbeeld een chunky ketting of een wijde riem. Als laatste is een cashmere shirt of trui, voor in de avond volgens hem een musthave.

8. Werlin’s advies is net even anders: zij vindt een mini-jurk, rokje of shirt met print, onmisbaar. Ook kiest zij deze lente voor iets met een militaire look ('of het nou een knoopjesshirt is in legergroen of een paar kaki shorts').

Tot slot: Hang deze zomer dus veel jurkjes en rokjes met print, militaire jasjes en pasteltinten in je kast. Lingerieachtige hemdjes zijn luchtig en sexy. ‘Underwear as outerwear’ is het helemaal volgens de twee stylisten. Dikke broeken willen we niet meer zien, dus: show off those legs!

Ladies, ik zeg: aan het werk!

(Linnemoor)

Deel dit artikel
Back to top