Fashion

Balenciaga Paris

Balenciaga, 1961

Balenciaga, schets 1962

Balenciaga, herfst/winter 2006/07

Net terug van een mini trip Parijs geef ik eerlijk toe dat ik er niet aan toe ben gekomen. 34 graden en een verblijf van anderhalve dag waren voor mij genoeg reden om mijn tijd anders in te delen. Maar de eerstvolgende keer dat ik weer in de city of love ben, staat een bezoekje aan het Musee de la Mode et du Textile bovenaan mijn things to do list.

Hier is namelijk tot en met 28 januari een overzichtstentoonstelling te zien van de couturier der couturiers, Cristobal Balenciaga. Voor de eerste keer in de geschiedenis is er in de Franse stad een eerbetoon aan Balenciaga. Met maar liefst 160 creaties is in chronologische volgorde én op thematische wijze het werk van de ontwerper in kaart gebracht. De expo is samengesteld door de huidige creatief directeur, Nicolas Ghesquière.

Met het retrospectief keert Balenciaga terug naar waar het modehuis in 1937 de deuren van de eerste showrooms opende. Vanuit Parijs groeide het huis uit tot een internationaal modebegrip. Nadat Cristobal Balenciaga in 1968 zijn schetsboek aan de wilgen hing, kwam er in 1997 pas weer een nieuwe hoofddesigner (Ghesquière). In de expo is goed te zien dat laatstgenoemde de traditie van het modehuis heeft weten voort te zetten in de meest recente collecties.

Balenciaga Paris: tot en met 28 januari te bezoeken in het Musee de la Mode et du Textile in Parijs, 107 rue de Rivoli. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 18 u, op zaterdag en zondag van 10 tot 13 u.

Meer info over Balenciaga? Klik hier voor de creatorsrubriek! (VM)

Deel dit artikel
Back to top