Fashion

Manolo Blahniks beroemde Sex and the City pump maakt een comeback

Eigenlijk was Carrie Bradshaw in haar tijd natuurlijk gewoon de blogger van nu. Met haar stijlvolle outfitjes, column en diverse verwijzingen naar mannen en kleding. Quotes als “Men are like socks” en “Men I may not know but shoes, shoes I know” doen denken aan Man Repeller van nu. Dat de schoenen die Carrie Bradshaw meer dan tien jaar geleden droeg tot op de dag van vandaag nog steeds relevant zijn getuigd van tijdloze smaak.

Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dan dat de pump waar Carrie Bradshaw het meest beroemd om was, de schoen waarmee het style icoon ten huwelijk werd gevraagd, de Manolo Blahnik Hangisi pump een hele echte comeback maakt op dit moment. It-girls en style influencers grijpen massaal terug naar de blauwe pump met kristallen gesp, maar dat niet alleen. Ook Balenciaga stuurde zijn modellen de catwalk op in vergelijkbare muiltjes.

 

😩😩😩😩😩

Een bericht gedeeld door Carrie Bradshaw (@carrie_br4dshaw) op

 

@CRfashionbook @terryrichardson @carineroitfeld

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

De satijnen pump bezaaid met kristallen en een stiletto hak werd tijdens de AW16 show door de modellen gedragen. Duidelijk een verwijzing naar de Manolo Blahnik pump maar dan een behoorlijk over-the-top versie van de klassieker die wij kennen. Nog meer glamour, nog meer glitter en een directe oorzaak voor de Insta-girls om in de kast te duiken op zoek naar hun oude Manolo’s.

 

#14 Explore the full collection on Balenciaga.com. #BALENCIAGA #FW16 #PFW

Een bericht gedeeld door Balenciaga (@balenciaga) op

Een jaar later blijven ook andere ontwerpers niet achter bij het idee van Balenciaga om de Hangisi pump nieuw leven in te blazen. Ook Gucci, Roger Vivier en Miu Miu komen met hun eigen versie van de iconische schoen. Natuurlijk kon Manolo Blahnik himself ook niet achter blijven en gaf hij zijn eigen klassieker een terechte update naar 2017.

In tegenstelling tot de dagen waarin Carrie Bradshaw haar blauwe pumps rockte wordt de schoen nu gedragen met denim, wijde broeken of zelfs gecombineerd met track pants. De attitude waarmee de pump aan de voetjes van modemeisjes bungelen is ook anders. Hoewel de schoen erg Assepoester aanvoelt wordt hij anno 2017 gedragen als een Independent Woman!

 

Disclaimer: Mr Big not included. 😱

Een bericht gedeeld door Camille Charrière (@camillecharriere) op

 

Cosy corner🐑 @fiorellapratto #infiorellas #sponsored

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

 

Too ambitious to wear drug mules no socks mid December or just the right amount?

Een bericht gedeeld door Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) op

Beeld: Bruno Press
Deel dit artikel
Back to top