Beauty

6 make-up tips voor dit warme weer

6 make-up tips voor dit warme weer

The sun is out! En daar zijn we alleen maar heel heel erg blij mee. Maar heb jij nu ook het idee dat jouw contourskills 's ochtends voor niets zijn geweest, omdat zodra de zon tevoorschijn komt je gezicht meer op een uitgelopen twix lijkt? Wij hebben sunproof tips voor je!       

 

1. Poeder formules

In de brandende zon komt een volledig opgemaakt gezicht niet altijd tot zijn recht. Kies daarom op warme dagen voor poeder formules, dat werkt tegen het opnemen van oliën. Laat je foundation staan en gebruik alleen concealer om oneffenheden te verbergen.  

 

2. Geen blush

Warmte zorgt voor stijging van je bloed naar je wangen (dat is niks nieuws), je kun daarom het beste op hete dagen geen extra kleur aan je gezicht toe voegen... Die blush verschijnt vanzelf wel!

 

3.  Matte make-up 

Wil je toch een blush of bronzer aanbrengen? Kies dan voor matte make-up, dit blijft simpelweg beter zitten dan creamy make-up op warme dagen. Easy as it is! 

 

4. Primer

Aangezien oogschaduw in de hitte kan vervagen, zou je dit make-up product misschien willen skippen uit je dagelijkse routine. Draag jij wel graag oogschaduw op warme dagen? Breng dan van tevoren een primer aan, hierdoor zal je oogschaduw veel langer blijven zitten. 

 

5. Lip potlood 

Hoge temperaturen doen lipstick smelten. Gebruik daarom van tevoren een lippotlood op warme dagen, zodat je lipstick niet uitloopt. Kies een lippotlood in de kleur van je lippen of die van je lipstick. 

 

6. En vergeet natuurlijk geen zonnebrand!

We hoeven je natuurlijk niet meer uit te leggen waarom SPF van belang is...
 

Heb jij nog een goede tip voor make-up bij warme temperaturen? 
 

Deel dit artikel
Back to top