Lifestyle

Hoe realistisch is de ‘soft girl’ trend?

Hoe realistisch is de ‘soft girl’ trend?

De ‘soft girl aesthetic’: vrouwen met bloemetjes jurken, schattige accessoires, subtiele make-up en comfortabele kleding met pastelkleuren. Ze focussen zich op zachtheid in de breedste zin van het woord en omarmen daarmee hun vrouwelijke kant. Je mag jezelf op nummer één zetten en meisjesachtige dingen leuk vinden. Hoe realistisch is deze trend?

 

Niet iedereen blij

Niet iedereen is het eens met de trend. Volgens sommige vrouwen zorgt de trend ervoor dat vrouwen niet meer stoer mogen zijn en dat de gedachte komt dat alles wat niet binnen de trend past niet vrouwelijk is. Iedere vrouw is anders en hebben andere manieren van doen, dus waarom zouden alle vrouwen een soft girl moeten zijn?

 

Gevolgen 

De ‘soft girl’ trend resulteerde in een toename van de stay-at-home girlfriends en traditionele echtgenotes (ook wel trad wifes genoemd). Vrouwen die een zacht en ‘vrouwelijk’ leven willen leiden en kiezen voor een traditionele rolverdeling en financieel afhankelijk zijn van hun man. Dit is om vele redenen niet goed en zelfs gevaarlijk.

Lees ook: Waarom de ‘stay-at-home girlfriend’ trend zo gevaarlijk is

 

Niet realistisch 

Bij de soft girl aesthetic hoort vaak ook een manier van leven. Het gaat om zelfzorg en manieren van comfort om jezelf te ontzien van stress. Dit heeft natuurlijk iets positiefs, maar veel vrije tijd, altijd goed voor jezelf zorgen en nooit moeilijke dingen meemaken is voor de meeste vrouwen helemaal niet realistisch. Ook werkt de softheid tegen je, je komt namelijk niet heel ver als je verwacht dat alles makkelijk gaat. Je leert juist van de momenten dat iets moeilijk is of tegenzit en door jezelf uit te dagen groei je juist.

 

Verband tussen geestelijke gezondheid en de ‘soft girl aesthetic’

Er is een verband tussen de geestelijke gezondheid van de generatie die deze trend nastreeft en de fantasie en leefstijl van de soft girl life. Het is bekend dat jongeren veel druk ervaren en de geestelijke gezondheid van Gen-Z achteruitgaat, om deze redenen spreekt de soft girl aesthetic aan, omdat het leven daarmee mooi en gemakkelijk is. Dit is niet realistisch, want het leven is nou eenmaal moeilijk, maar dat maakt het wel uitdagend. Uiteraard is het wel goed dat je erop let dat je niet te veel van jezelf verwacht.

 

Kortom

Willen we een betere mentale gezondheid bereiken, dan is de eerste stap om de meer realistische ervaringen van het leven te erkennen en onder ogen te zien. Het leven is niet altijd makkelijk en als je wil dat het leven niet al te veel moeite kost, dan moet je er toch wel meer voor doen.

Bron: time.com | bedrock.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top