Haarverzorging

Dit zijn de leukste korte kapsels voor de zomer

Dit zijn de leukste korte kapsels voor de zomer

Het is officieel zomer. In de zomer kan je als dame met lang haar nogal last krijgen van de hitte. Al die lange lokken in je nek, pfff. Dit zijn de leukste korte kapsels voor de zomer.

Lees ook: Dit is The Jellyfish Haircut, als je twijfelt aan je haarlengte

De 'butterfly haircut'

Hou je van laagjes in je haar? Dan is de butterfly haircut ideaal voor jou. Dit kapsel kun je in allerlei lengtes laten knippen. Dit maakt het ideaal voor als je nog geen afscheid kan nemen van je lange lokken of voor als je toch eens iets korters wil proberen. De laagjes framen je gezicht op een prachtige manier en geven veel volume, ideaal voor de zomer.

Een korte bob met een pony

Een boblijn is een super speels kapsel voor de zomer. Het is lekker kort maar geeft je haar nog lekker veel bounce. Door er een pony aan toe te voegen kun je het kapsel mooi je gezicht laten framen. Is een rechte pony niks voor jou? Dan zijn curtain bangs ook zeker een optie.

Een statement buzzcut

Soms zou je al je haar gewoon af willen scheren in de zomer. Nou, waarom niet eigenlijk? Een buzzcut is een kapsel waarmee je een statement kunt maken. Last van de warmte door lang haar? Jou niet gezien.

Een uitgegroeide pixie cut

Een pixie cut is een klassiek kapsel dat ideaal is voor de zomer. Het is kort maar speels. Toch kunnen we ons ook voorstellen dat het misschien wat aan de erg korte kant is. Ga dan voor een uitgegroeide pixie cut. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de achterkant wat langer te laten. Zo ga je ook een beetje richting een matje.

Een A-lijn bob

Simpel is soms het beste. Voor de zomer wil je gaan last hebben van lang, heet haar. Maar we snappen ook dat je wat zwier in je coupe wil houden. Ga daarom voor een bob in een A-lijn. Dit kapsel is klassiek en elegant, maar je kan het alsnog op allerlei manieren stylen.

Een klassieke pixie

Oké, toch nog even terug naar de pixie. Want voor wie het wel aandurft om zo kort te gaan, is dit kapsel ideaal voor de hete zomer. Ondanks de korte lokken kan je dit kapsel nog op veel, speelse manieren stylen.

Een subtiele 'mushroom cut'

Tot slot gaan we toch nog een beetje out of the box denken. Met een mushroom cut maak je je haar een soort koepel om je gezicht. Dit kapsel creëer je door een boblijn met pony te knippen en de uiteindes naar binnen te krullen. Het is simpel maar oh zo effectief.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top