Haarverzorging

Wat is texture spray en hoe gebruik je het?

Wat is texture spray en hoe gebruik je het?

Ken jij texture spray al? De key naar de ultieme beachy look. Harstikke leuk voor in de zomer. Maar wat is dit nou eigenlijk voor spray? Hoe gebruik je het? Wij gaan je het vertellen. Lees gauw verder!

 

Wat is texture spray?

Hou jij wel een beetje van volume in je haar? Dan is texture spray helemaal wat voor jou. Het geeft je haar namelijk een boost zonder dat het plakkerig wordt. De spray maakt je haar stugger en geeft je meer textuur. De perfecte basis eigenlijk om vervolgens je haar te krullen of een föhnborstel te gebruiken. Voor ieder haartype is dry texture eigenlijk geschikt. Als je erg vettig haar hebt, is het niet zo verstandig om los te gaan met deze spray. Gebruik het vooral als je heel dun of fijn haar hebt. Het haar valt dan vaak wat platter, dus een beetje extra volume kun je wel gebruiken. Je gaat gelijk merken dat je haar meer textuur en dikte krijgt.

 

Hoe gebruik je de spray optimaal?

Maar hoe gebruik je nou het beste deze spray? Je sprayt het liefst in droog haar en dan van ongveer het midden van je haar tot aan de je punten. Zodra je gesprayt hebt is het een kwestie van kneden en wrijven totdat het is ingewerkt. Warrig haar, daar gaan we voor. Oh ja en spray er niet te veel op los, want dan wordt je haar weer zwaar en dan blijft het niet zo zitten zoals je wilt dat het zit. Veel texture sprays bevatten ingrediënten die helpen bij het absorberen van olie en daardoor blijft je haar langer fris.

 

Wat is het verschil tussen texture spray en droogshampoo?

Gebruik de spray niet bovenop je haar, want daar werkt het niet heel lekker. Gebruik dan liever een droogshampoo om meer volume te creëren zonder dat het echt vettig wordt. Maar wat is eigenlijk het verschil? Hoewel je met zowel een droogshampoo als texture spray meer stugheid in je haa rkutn krijgen, is er toch één groot verschil. Met droogshampoo kun je namelijk ervoor zorgen dat je je haren wassen kunt uitstellen en het verwijdert geurtjes en vettigheid. Met een texture spray kun je echt puur alleen het volume creeëen. Weet wel dat je beide producten kunt gebruiken om meer stugheid in je haar te krijgen. Dit komt doordat er poedertechnologie in zit en daardoor is het belangrijk om het goed te gebruiken.

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top