Fashion

Dit zijn de modetrends die zowel Gen Z’s als Millennials dragen op dit moment

Dit zijn de modetrends die zowel Gen Z’s als Millennials dragen op dit moment

Generatie Z en Millennials zijn in veel aspecten heel verschillend. Toch hebben ze ook veel met elkaar gemeen. Zo zijn er verschillende modetrends die beide generaties momenteel dragen met veel plezier. We zetten ze voor je op een rijtje.

Panterprint

Panterprint is wat ons betreft lekker tijdloos. Dit printje kan voor iedere gelegenheid gedragen worden. Je kan het op een hele subtiele manier dragen, of juist lekker over de top. Zowel Gen Z als de Millennial generatie is dol op deze trend. Millennials dragen panterprint het liefst in de vorm van hun basis items zoals jeans of jassen. Gen Z verwerkt de print liever in meer casual items zoals sneakers.

Mesh schoenen

Mesh schoenen, en dan vooral ballerina's, zijn helemaal hip. Dit is een trend voor de aankomende zomer die beide generaties helemaal leuk vinden. Deze schoen heb je in veel verschillende kleuren en variaties van mesh. Beide generaties zijn fan van alle soorten van deze vrolijke schoen.

Botergeel

Op het gebied van kleur is botergeel momenteel helemaal in. Beide generaties verwerken deze kleur het liefst op een simpele manier. Ga bijvoorbeeld voor een blazer, schoenen, of blouse in deze vrolijke lentekleur.

Jaren '90 haarbanden

Haarbanden zijn altijd welkom wat ons betreft, en daar zijn beide generaties het mee eens. De haarband die de generaties momenteel veel dragen is de jaren '90 haarband. Hiermee bedoelen we de elastieken haarband die je om je hele hoofd doet om je haar uit je gezicht te houden. Het is een simpele accessoire die jouw outfit een vintage look geeft.

Vintage inspired sieraden

Over vintage gesproken. Sieraden met een vintage touch zijn ook geliefd door zowel Gen Z als de Millennials. Chunky sieraden zijn in. Daarbij is er een liefde voor parels. Voeg deze twee aspecten samen en je hebt een sieraad waar zowel een Gen Z als een Millennial gelukkig van wordt.

Studs

Studs zijn in deze lente en beide generaties zijn fan. Zilveren hardware op kleding en accessoires is over het algemeen weer in. Deze look doet denken aan de kindertijd van Gen Z en de tienerjaren van Millennials. We zien studs veel terugkomen op jasjes, schoenen en tassen, voornamelijk in combinatie met leer.

Pyjamabroeken voor overdag

Pyjamabroeken draag je alleen 's nachts toch? Als het aan Gen Z en Millennails ligt niet! Deze generaties zijn fan van broeken die je gewoon buiten kunt dragen maar die iets weghebben van pyjamabroeken. Comfort staat voor beide generaties op de eerste plaats.

Bron: WhoWhatWear
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top