Fashion

De ballerina is back: zo style je ‘m in 2022

De ballerina is back: zo style je ‘m in 2022

Ken je ze nog? Vroeger in de 00’s droegen veel meiden ballerina’s. Het was misschien niet de meest stijlvolle schoen, maar ze waren wel lekker makkelijk en comfy. En laat de ballerina nou weer helemaal on trend zijn in 2022! Yes, grote kans dat je ze deze zomer veelvuldig voorbij ziet komen.

Zomertrends 2022: ballerina

Ineens waren ze daar tijdens de fashion weeks voor de lente/zomer trends 2022: de ballerina schoenen. Ze zijn terug van weggeweest en stiekem zijn we allemaal heel blij. Zelfs sommige mannen waarderen het, of nou ja, in ieder geval singer-songwriter Harry Styles. Op de cover van zijn nieuwste album Harry’s House draagt hij witte ballerina’s van Molly Goddard. Hoe tof?

Zo draag je de ballerina in 2022

Natuurlijk zijn de outfits tegenwoordig wel anders dan vroeger. Ook zijn we allemaal wat ouder. Hoe draag je de ballerina zonder dat het jeugdig oogt? Nou, combineer ze bijvoorbeeld met een nette pantalon of draag ze onder een chique jurk. De ballerina’s in 2022 zijn nu sowieso wel wat moderner en minimalistischer, waardoor het al snel stijlvol staat. Je vindt voor iedere outfit wel een passende ballerina.

Outfit met ballerina’s #1 - Casual/chic voor kantoor

Hoewel de meeste mensen vakantie hebben in de zomer, zullen er ook mensen zijn die gewoon doorwerken. Misschien veel thuis, maar mogelijk ook op kantoor. In dat geval zijn ballerina’s ideaal om te dragen! Het staat net zo chic onder een pantalon als hakken, alleen zijn ballerina’s een stuk comfortabeler.

ballerina trend zomer 2022
Leren Ballerina’s Met Strik bij NA-KD

Outfit met ballerina’s #2 - Trendy kleuren

Natuurlijk kun je je ballerina’s ook aanpassen aan de trends. Ga bijvoorbeeld voor hippe ballerina’s in felgroen, één van de trendkleuren van 2022. De ballerina’s van nu zijn trouwens niet helemaal flat meer. Er zijn ook exemplaren met een ieniemienie hakje. Deze kunnen prima door als ballerina.

Outfit met ballerina’s #3 - Romantische look

Zoek je een romantische look voor bijvoorbeeld een date? Ga dan eens voor échte ballerina’s met bandjes. We bedoelen dus de ballerina's, die je doen denken aan eventuele balletlessen van vroeger (of de balletlessen waar je van droomde). Een flashback naar oude tijden, maar wel in combinatie met een moderne, volwassen outfit.

Outfit met ballerina’s #4 - Chique look

Een ander idee voor je dateoutfit is de chique ballerina met een puntige neus. Deze ballerina’s zijn zeer geschikt, als je op chic wil gaan. Ga niet voor te simpele ballerina’s, maar kies er een paar met een bijzonder (gouden) detail op de neus.

ballerina trend zomer 2022
Brede ballerina schoenen met puntneus en studs bij BOOHOO

Outfit met ballerina’s #5 - Lekker casual

Tot slot de casual outfit, want zoals gezegd: ballerina’s kunnen altijd! Of je nou helemaal netjes bent opgedoft of slechts aangekleed in jeans, shirt en vest. Doe die paar comfortabele ballerina’s eronder en je bent ready to go.

ballerina trend zomer 2022
Dune London - Hartlyn ballerina met leren details bij De Bijenkorf
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top