Fashion

Maakt de capri broek een comeback?

Maakt de capri broek een comeback?

Veel onverwachte trends zijn al teruggekomen in 2024, maar deze trend zag niemand aankomen: de capri broek, oftewel de driekwartbroek. We zagen in 2023 veel baggy, streetstyle en hoewel dit nog steeds stylish is, zien we steeds meer strakkere broeken op de sociale media langskomen. De capri broek is hier een voorbeeld van.

Lees ook: Is een broek dragen onder een jurkje weer in? Zo style je de look

TikTok 

TikTok is tegenwoordig dé plek waar trends starten. De capri broek komt steeds meer tevoorschijn op onze For You Page. Influencers die laten zien hoe ze een capri broek stylen gaan viraal en hoewel de meningen verschillen over de broek, komt hij wel degelijk terug deze zomer.

Sex and the city

In de jaren 2000 werd de capri veel gedragen. De iconische Carrie Bradshaw (Jessica Sarah Parkers karakter in Seks And The City) droeg in de show vaak capri’s en stijlde deze op een iconische manier. Sex And The City is nog steeds een geliefde show, waarvan de oude afleveringen ook tegenwoordig nog goed bekeken worden. Komt de capri terug dankzij Carrie Bradshaw?

Capri broek 

In de early 2000's werd de capri broek op een stoere manier gestyled. Denk aan denim stof, een wijdere fit en cargo capri’s. Ondanks de y2k trend die al een tijdje rondgaat, komt de capri niet helemaal op deze manier terug. De 2000’s capri heeft wel te maken met de comeback. Toch is de capri van de jaren ’50 en ’60 meer de vibe voor dit jaar. Een old Hollywood style capri dus, erg passend bij de trendy old Hollywood haarstijlen die terugkomen. Een capri broek met een nauwsluitend model gaat dus helemaal hip zijn. Deze driekwartbroek is perfect nu de zomer er aankomt.

Hoe stijl je de capri broek?

Oude Hollywood sterren zijn perfecte inspiratiebronnen voor de styling van je capri deze zomer, denk aan Audrey Hepburn. Een witte blouse en zwarte highwaist capri’s bijvoorbeeld. Voor schoenen zijn ballerina’s of kitten heels de beste opties, deze hebben een chique look en passen goed bij de capri broek. Wil je de outfit toch wat meer edgy maken? Denk dan toch aan een denim stof (maar niet baggy) of interessant patronen. Hierbij kan je denken aan een ruitjespatroon of panterprint.

Celebs gespot in een capri broek

Een aantal celebrities zijn ook al gespot in de upcoming trendy broek. Check deze outfits als inspiratie voor jouw outfits:

Bella Hadid

Gigi Hadid

Emily Ratajkowski

Bron: jan-magazine.nl nouveau.nl elle.com vogue.com
Beeld: gettyimages.nl
Deel dit artikel
Back to top