Interior

Met organische vormen in je interieur maak jij het helemaal!

Met organische vormen in je interieur maak jij het helemaal!

Ronde, organische vormen in je interieur? Natuurlijk! De tijd van strak, recht toe, recht aan is voorbij. Niet alleen hebben meubelen tegenwoordig veelal charmante ronde vormen, ook alles wat je aan de muur hangt gaat dit jaar helemaal mee in deze trend. Het zorgt ervoor dat je jouw huiskamer volop gemoedelijkheid ademt en dat helpt je om je er volledig te kunnen ontspannen.

 

Curved lines

Jarenlang hebben de strakke lijnen ons interieur gedomineerd, maar daarin lijkt nu verandering te komen. De trend 'curved lines' zorgt voor een ware kentering, die we vorig jaar al zagen plaatsvinden maar die dit jaar nog nadrukkelijker zijn opwachting maakt. Denk aan ronde tafels in plaats van rechthoekige exemplaren en kasten met gebogen poten. We namen een kijkje bij Woonexpress om ons te vergapen aan de vele mogelijkheden die deze trend ons biedt. Niet alleen op het gebied van meubels overigens, maar ook alle accessoires pas je hier natuurlijk op aan. Qua kleurgebruik kan het in feite alle kanten op gaan, maar met name de pasteltinten en de aardetinten sluiten hier perfect op aan.

 

Wat hang je aan de muur?

Een poster, een schilderij of een spiegel? Ook op het gebied van wanddecoratie valt er heel wat te kiezen. Wil je aansluiten bij de organische vormen van je interieur, dan kies je natuurlijk vooral voor leuke items die daar goed bij passen. Een rond wandbord bijvoorbeeld, met een fantasiemotief of een mooie tekening. Ook veel spiegels zijn er tegenwoordig in ronde uitvoering, zodat je eindeloos kunt blijven combineren. En natuurlijk hoeft niet altijd alles een organische vorm te hebben. Bij een wandrek is dat lastig, maar daar kun je dan wel weer leuke ronde vaasjes of ronde fotolijstjes op kwijt!

 

Invloeden van de natuur

In het interieur van nu speelt de natuur weer steeds nadrukkelijker een rol. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het materiaalgebruik, waarbij hout een prominente rol speelt. Ook veel mooie stoffen zorgen voor een zachte en gemoedelijke uitstraling. Daar staat dan weer het ruwe van staal tegenover, al dan niet in combinatie met natuursteen. Je ziet het: er valt heel wat te kiezen dit jaar. Het uitgangspunt lijkt daarbij te zijn dat oneffenheden niet langer ongewenst zijn, maar juist de norm zijn geworden. In dat opzicht is deze trend wel heel gemakkelijk, omdat je hierdoor veel dingen met elkaar kunt combineren.

Deel dit artikel
Back to top